Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Szalagkorlát fúrta át a kamiont az M7-esen Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. június 11.

ImageSúlyos kimenetelű közlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat szerdán délután az M7-es autópályára. A Váli-völgyben egy kamion a szalagkorlátnak ütközött és az oldalára borult. A korlát felnyársalta a vezetőfülkét. A balesetben a nyerges vontatót vezető férfi súlyos sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopter szállította kórházba.

 

A jelzés szerint a Budapest felé vezető oldalón a Váli-völgyben egy kamion felborult, s a vezetőfülkébe egy sérült beszorult. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel, a műszaki mentőszerrel, a daruval vonultak a káresethez és Vén Norbert tű. alezredes, tűzoltási és műszaki mentési osztályvezető is a helyszínre sietett, valamint a Váli Önkéntes Tűzoltóságot is leriasztották.

A helyszínen kiderült, hogy a káreset a Váli Önkéntes Tűzoltóság működési területén történt, így a helyszínen maradt a székesfehérvári tűzoltóság egy gépjárműfecskendője és a daruja, hogy segítsen a káreset felszámolásában.

 

Image
Fotó: Székesfehérvári Tűzoltóság

A göngyölegekben kilós csomagolású kristálycukrot szállító DAF nyerges vontató a 32-es kilométernél, a váli pihenőhely után a külső szalagkorlátnak ütközött, majd a leállósávban a bal oldalára borult. A korlát a sofőr ülésénél felnyársalta a veztőfülkét.

A baleset után nem sokkal arra haladt személygépkocsijával dr. Sirák András megyei szakfelügyelő főorvos, aki a súlyos lábsérülést szenvedett sofőrt a mentők kiérkezése előtt elsősegélyben részesítette. A sérültet mentőhelikopter szállította kórházba.

A tűzoltók áramtalanították a nyerges vontatót.

 
< Előző   Következő >