Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Csengőszó-díj átadás és köszönet a SZETA minden segítőjének
Csengőszó-díj átadás és köszönet a SZETA minden segítőjének Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita, Csordás Csilla   
2022. december 03.
Ünnepélyes keretek között adták át a Csengőszó-díjat a Titkok Házában. A Szegényeket Támogató Alapítvány elismerését idén Sztrida Noémi, a Hydro Extrusion Hungary Kft. munkatársa vehette át, aki az elmúlt két évben tevékenyen részt vett négy nagyszabású esemény megszervezésében, a közös együttműködésen felül adománygyűjtést szervezett a cég családi napján, valamint részt vett a csomagok osztásában, szervezte a kollegák részvételét az eseményekre.

 

A Szegényeket Támogató Alapítványnál több évtizedes hagyomány, hogy az év végéhez közeledve, advent idején időt és alkalmat teremtenek arra, hogy köszönetet mondjanak az egész éves munkáért. Az évzáró eseményen dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya főosztályvezetője köszöntőjében utalt arra, hogy mennyire fontos és mennyire jó az, amikor civil szervezetek tudnak jó ügyekben együttműködni, és a civil szervezeteken belül vannak olyan lelkes önkéntesek, akik mindent megtesznek a közösségért. „A szegényekről való gondoskodás mindenféleképpen egy olyan cél, ami túlmutat bizonyos tevékenységi körön: ha szociális tevékenységgel foglalkozunk akkor nyitottak vagyunk egymásra, nyitottak vagyunk a világra és egymás gondjaira is. Szerencsés a város, hiszen az állami és önkormányzati szerepvállalás mellett egy ilyen erős civil szervezet segíti a munkát az ellátásban. Közösséget alkotunk a nehéz helyzetben élők megsegítésére.”

Dr. Zugor Zsuzsanna, az Alapítvány kurátora köszöntőjében szólt arról: több évtizedes hagyomány, hogy az év végéhez közeledve, advent idején megállnak egy kicsit, időt és alkalmat teremtenek arra, hogy az emberek fizikai és mentális biztonságáért naponta dolgozó munkatársaiknak, önkénteseiknek, támogató és szakmai partnereiknek köszönetet mondva készítsék fel lelküket az ünnepre. Dr. Zugor Zsuzsanna kiemelte: „A társadalmi ellenállóképesség fejlesztése, az energiaszegénység felszámolása, a modern szociális jogok érvényesülésének segítése és az egymásért felelős helyi közösség megteremtése a jövőben is közös feladatunk marad: tegyünk együtt a rászorulókért a jövőben is!”

„Székesfehérvár büszke arra, hogy saját szociális intézményi rendszere mellett nagyon sok kiváló civil szervezet működik kiegészítve, segítve egymást. Több mint 30 éve ennek egyik bástyája a SZETA.” – hangsúlyozta Mészáros Attila. Székesfehérvár alpolgármestere köszönetet mondott a szervezet munkatársainak, önkénteseinek azért a megfeszített munkáért, amelyet az elmúlt időszakban is végeztek. Egyedülálló az az összefogás, amelynek köszönhetően idén valamennyi szociális területen tevékenykedő civil szervezet közösen hirdette meg a várossal a karácsonyi adománygyűjtést. Az alpolgármester hozzátette, a város képviselőtestülete hamarosan dönt arról, hogy az éves támogatás mellett a karitatív szervezeteknek egy kis plusz támogatást biztosítanak az év végén, hogy mind karácsonykor, mind a jövő év elején tudjanak segíteni a hozzájuk forduló rászorulóknak. Mészáros Attila áldott ünnepet és nyugodt, békében gazdag új esztendőt kívánt a jelenlévőknek.

A köszöntőket követően került sor a díjak, elismerések átadására. A Csengőszó-díjat 1999-ben adták át elő alkalommal. Az elismerést az a szervezet, személy, esetleg baráti társaság kapja, aki az adott évben a legtöbbet tette az alapítvány családjaiért. 2022-ben a Csengőszó-díjat Sztrida Noémi, a Hydro Extrusion Hungary Kft. munkatársa kapja. Noémi és a Szegényeket Támogató Alapítvány együttműködése közel egy éve kezdődött, amikor az alapítvány egy egyéves együttműködési pályázat tervezetét nyújtotta be a Hydro Extrusion Hungary Kft. számára. Noémi volt az a személy, aki a pályázatot az első prezentációtól a szerződéskötésig, majd ezt követően az utolsó rendezvényig végigkísérte és segítette. A közös tevékenységnek köszönhetően a SZETA 3 vadonatúj hűtőszekrénnyel gyarapodott és megvalósított 4 nagyrendezvényt:
- 2021 decemberében egy telt házas adventi Gálát itt a Fehérvári Civil Központ színháztermében,
- 2022 februárjában egy Családi napot, szintén itt, a Fehérvári Civil Központban,
- 2022 júniusában Sportolj Palotaváros néven kispályás focikupát szerveztek ingyenes családi programokkal,
- 2022 augusztusában pedig egy yárbúcsúztató családi nappal zárták az együttműködést.

A decemberi-februári-júniusi programokon 100-100 család részesült tartós élelmiszer, illetve tisztítószer adományban, csomagonként 10.000 Ft értékben. Az augusztusi rendezvényen pedig 100 gyermek részére állított össze az alapítvány iskolakezdési tanszercsomagot. Több száz család vett részt a rendezvényekben.

Noémi a Hydro Extrusion Hungary Kft. oldaláról a gördülékeny együttműködés fő mozgatórugója volt. Ezen felül adománygyűjtést szervezett a cég családi napján, ahol az összegyűjtött játékokat az alapítványon keresztül juttatták el az Arany János Iskola diákjai, illetve a velencei gyermekotthon lakói számára. Az egész éves közös tevékenység során teljes odaadással és empátiával kísérte végig a programokat, osztotta a csomagokat, szervezte a kollégák részvételét az eseményekre, és nem utolsó sorban még egy saját csapattal is indult a kispályás tornán. Mindig nagy érdeklődéssel és annál nagyobb szerénységgel fordult az alapítvány által segített emberek felé és érdeklődött a SZETA szakmai munkája iránt.

A rendezvényen oklevelek átadására is sor került. Az elismerést azok a személyek kapják, akik az idei évben segítették az alapítvány munkáját. 2022-ben elismerő oklevélben részesült Buch Tibor, Kőnig Nóra és Mészáros Attila.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >