Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Automaták segítik a karácsonyváró adománygyűjtést
Automaták segítik a karácsonyváró adománygyűjtést Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. december 08.
A városi karácsonyi adománygyűjtést segíti az a három, az IVM Zrt. által felajánlott csomaggyűjtő automata, amelyet az Irányi Dániel utcában, a Csitáry G. Emil Városi Uszoda előtt, valamint a Fő utcán, a Mátyás-szobor mellett helyeztek el jól látható helyen. A kezdeményezésről, a gyűjtés menetéről Lehrner Zsolt alpolgármester, Deák Ferenc vezérigazgató és Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője adtak tájékoztatást.

 


Tartós élelmiszert, gyümölcsöt, édességet és tisztálkodási szereket helyezhetnek el a segítő szándékúak azokban a csomaggyűjtő automatákban, amelyeket három helyszínen találnak meg Székesfehérváron. Az ipari eszközkiadó automata rendszerek fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó fehérvári székhelyű IVM Zrt. ezzel a felajánlással csatlakozott ahhoz a karácsonyváró adománygyűjtő akcióhoz, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata hét szociális szervezettel közösen hirdetett meg.

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ nagy hangsúlyt fektet – főleg az ünnepi időszakokban – az adományközvetítési feladatokra. A városi gyűjtésben résztvevő szervezetek mintegy 1200 családot érnek el – mondta Tisztl Henrik. A központ vezetője hozzátette, míg a csomagokat személyesen december 16-ig, ügyfélfogadási időben lehet leadni az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Adományraktárában, az Irányi Dániel utca 4. szám alatt, addig az intézmény udvarán, valamint a Fő utcán és a városi uszoda előtt kihelyezett adománygyűjtőkben 0-24 órában helyezhetik el a tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket az adakozók egészen 2023. január 6-ig.

Deák Ferenc vezérigazgató elmondta, kollégái kezdeményezték, hogy a cég profiljába vágó eszközzel nyújtsanak segítséget az arra rászorulóknak. A város azonnal partnerként állt az ötlet mellé. A technikai tudnivalók kapcsán hozzátette, az adománygyűjtő automaták használata egyszerű. A csomaggal érkezők kiválasztják az adomány méretének megfelelő szekrényt, majd a „2022” kód beütését követően megadják azt a négyjegyű számot, amely az általuk kiválasztott szekrény ajtaján szerepel. Az elhelyezett csomagot ezt követően majd az Alba Bástya szakemberei gyűjtik össze és a résztvevő szociális szervezettel közösen juttatják el a családoknak.

Példaértékű, ahogy az idei évben a város összefogott, hogy segítséget nyújtson a rászorulóknak – hangsúlyozta Lehrner Zsolt alpolgármester, aki köszönetet mondott a partnerszervezeteknek az adománygyűjtés megszervezéséért, az IVM-nek az adománygyűjtő automaták felajánlásáért, valamint az Absurd Reklámügynökségnek, amely vállalta, hogy óriásplakátokon ad hírt a városi karácsonyi adománygyűjtésről.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >