Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Bódog Tamás: A németes győzni akarás nekem is fekszik
Bódog Tamás: A németes győzni akarás nekem is fekszik Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2009. június 13.

ImageCsütörtök hajnalban érkezett haza családjával Bódog Tamás, a csapat új szakmai stábjának pályaedzője, aki még aznap délután Felcsúton megnézte az FC Fehérvár - Puskás Akadémia és a Ferencváros derbijét a Puskás-Suzuki Kupán. Néhány napos magyarországi tartózkodás után hétfőn repül vissza Mainzba, hogy aztán a jövő héten végleg hazaköltözzön, hiszen a következő szezonban fontos feladatok várnak rá az FC Fehérvár első kereténél.

 

„Megtisztelő volt dr. Mezey György megkeresése, aki akkor csak annyit árult el, hívni fog valaki telefonon" - mesélte Bódog Tamás.

„Számomra is meglepetés volt néhány nappal később, hogy Lothar Matthäus jelentkezett. Természetesen nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatom vele, hiszen mint sok más játékos, én is felnéztem, felnézek rá. Mivel személyesen nem ismerjük egymást, minden bizonnyal ő is utánajárt annak, vajon ki lehetek én? Első alkalommal sok mindenről beszélgettünk. A focival kapcsolatban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon hasonlóan gondolkozunk. Az a fajta győzni akarás, amely a német focira és Matthäusra is jellemző, hozzám is közel áll. Nem véletlenül játszottam sokáig Németországban, s maradtam edző Mainzban a második csapatnál. Természetesen eddigi telefonos megbeszéléseink nem terjedhettek ki apró részletekre. Ezek majd a személyes találkozás, a közös munka folyamán kristályosodnak ki."

Annak ellenére, hogy Bódog Tamás - aki pályafutása után felnőttekkel akart tovább dolgozni edzőként - mintegy másfél évtizede él Németországban, figyelemmel kísérte a magyar bajnokságot is, ezért tudja, hogy Fehérváron nagy terveket szőnek és merész álmokat dédelgetnek a klubnál.

Saját feladatával kapcsolatban pedig így nyilatkozott:

„Úgy vélem, Matthäus mellett nemcsak az lesz a feladatom, hogy a nyelvi nehézségeket áthidaljam a csapat és az edző között, de minden bizonnyal segíteni tudok abban is, hogy a fentebb említett német mentalítást átültessük a magyar futballisták fejébe, s kialakítsuk bennük azt a szellemet, amely képessé teszi őket arra, hogy az utolsó percig küzdjenek a pályán."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >