Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow „Aranyesőt” érő segítség
„Aranyesőt” érő segítség Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. december 09.
Jótékonysági estet szervezett az Aranyeső Alapítvány az Egészséges Emberért. A kulináris ismereteket bővítő est résztvevői és az előadást tartó vendégek a rendezvény bevételével járultak hozzá ahhoz a támogatói munkához, amelyet az alapítvány 15 éve nyújt. A fehérvári szervezet országosan segíti a multiplex fejlődési rendellenességgel született gyermekeket nevelő családok mindennapjait.

 

Gasztronómiai utazásra neveztek, új ismereteket szereztek és részvételükkel jótékony célt szolgáltak mindazok, akik részt vettek az Aranyeső Alapítvány az Egészséges Emberért jótékonysági estjén. A csütörtökön rendezett eseményen dr. Hátsági-Horváth Miklós kuratóriumi elnök köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, 15 éve támogatják azokat a családokat, ahol multiplex fejlődési rendellenességgel született gyermekeket nevelnek, gondoznak. Ezek a gyermekek súlyos, maradandó betegségben vagy betegségekben szenvednek, és az alapítvány segítsége nélkül nem jutottak volna kerekesszékhez vagy a számukra elengedhetetlen gyógykezeléshez, gyógytornához. A jótékonysági est bevétele hozzájárul ahhoz, hogy karácsonykor is meglephessék a családokat.

Az Aranyeső Alapítvány az érzékenyítés, a társdalami felelősségvállalás jegyében évekig szervezője volt a Bregyó közi Szabadidőközpontban a Szent Rita családi fesztiválnak, amelyen több ezer gyerek vett részt, és amelynek célja az egészséges és sérült, fogyatékkal élő gyermekek integrációja, valamint a társadalom fogékonnyá tétele e probléma iránt. Az alapítvány Kárpátalján nemzetközi – kanadai és magyar támogatással – iskolát újított fel, emellett nevelési intézményeket működtetnek gyermekek számára.

A jótékonysági est házigazdái Bencze Viktória, a Vikitália megálmodója és Bálint László, a DipWSET borszakértője volt. A segítő szándékú résztvevők egy szakmai előadással egybekötött bor- és pezsgőkostolón készülhettek az ünnepekre. A pezsgőfajták és azok fogyasztási szokásai mellett kóstolhattak, és jó tippeket kaptak ahhoz is, milyen ételek kerüljenek a finom nedűk mellé a karácsonyi és szilveszteri terített asztalra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >