Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Végleg összeomlott a Cornexi-csoport
Végleg összeomlott a Cornexi-csoport Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 07.

A székesfehérvári székhelyű Cornexi Élelmiszeripari Zrt. ellen egy éven belül háromszor is végrehajtást kért az APEH Közép-dunántúli Igazgatósága, amely már egyértelműen jelzi, hogy a vállalat adósságai igencsak jelentősek és rendszeresnek mondhatók. A céget eddig kétszer próbálták meg eladni – sikertelenül.

Az ex-Cerbonások által alapított Cornexi, amely hosszú időn át valódi konkurenciát jelentett a Cerbona Zrt-nek (is) – hiszen termékcsoportjaikban és árképzésükben nagy hasonlóság fedezhető fel – jelenleg több, mint egymilliárd forintos adóssággal rendelkezik. A 2006-ban létrehozott FCF-vel együtt (Fitt-Cornexi Fodds) pedig közel kétmilliárdra tehető az az összeg, amit ki kellene fizetniük. A cég viszont nem tud törleszteni.

Haláltusája már hat évvel ezelőtt elkezdődött, amikor a müzlik, müzliszeletek és gabonapelyhek előállításához szükséges nyersanyagokat főként hitelből finanszírozták, s a piaci árverseny miatt rendkívül alacsony haszonkulccsal értékesítették. A hiteleket újabb és újabb hitelek követték, majd a dunaföldvári malomra is jelentős összegeket költöttek. Évente 150-200 millió forintot kellett volna visszafizetniük a hitelügyeletekből kifolyólag, s ez a „kellett volna”-kifejezés nyomatékosan értendő, hiszen az évi kb. 3 milliárd forintos nettó árbevételből erre már nem tellett…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >