Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Ezek voltak a tavalyi év legtöbbet kölcsönzött könyvei a Vörösmarty Mihály Könyvtárban
Ezek voltak a tavalyi év legtöbbet kölcsönzött könyvei a Vörösmarty Mihály Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 13.
Idén is elkészítette összeállítását a legtöbbet kölcsönzött könyvekről a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A listát ismét két részre, felnőtt- és gyermekkönyvekre osztották. A 2022-ben legnépszerűbb műveket több mint 100 alkalommal kölcsönözték ki.

 

A 2022-es évre visszatekintve elkészítette legtöbbet kölcsönzött könyveinek listáját a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A kölcsönzések számából jól látszik: az olvasás tavaly is népszerű hobbi volt a városban. A felnőtt toplista első helyét Náray Tamás Volt egyszer egy varrodám című műve nyerte el, 106 kölcsönzéssel. Az író Zarah-trilógiája is nagy népszerűségnek örvend az olvasók körében, a tavalyi évben összesen több mint 150 alkalommal kölcsönözték ki őket. A dobogóra Orvos-Tóth Noémi önismereti klasszikusa, az Örökölt sors 88, Delia Owens nemzetközi bestsellere, az Ahol a folyami rákok énekelnek pedig 79 kölcsönzéssel került fel.

Az elmúlt évek irodalmán túl olyan klasszikusok is népszerű választások voltak, mint George Orwell 1984 című műve, vagy éppen William Shakespeare Rómeó és Júliája.

A gyermekeknek szóló kötetek között Beck Andrea Titoktündérje magasan a legnépszerűbb választás volt, 190 kölcsönzésével Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című művét előzte meg. A dobogó harmadik fokára a tavalyi lista első helyezettje, a Rumini című Berg Judit-kötet ért oda, 70 kölcsönzéssel. Az örök klasszikus Harry Potter-sorozat számára új kihívó érkezett: Jeff Kinney Egy ropi naplója című 16 részes könyvsorozata. Ez nemzetközi bestsellerként a fiatalok egyik legkedveltebb könyve. Nagybetűs formátumával, rövid mondataival és a kézíráshoz hasonló betűivel azt a hatást kelti, mintha egy valódi naplót forgatna az olvasó.

A listán helyet kaptak a generációk óta népszerű kötelezők is, mint például az Egri csillagok című történelmi dráma, vagy Fekete István Vuk című ifjúsági regénye.

A teljes listát a Vörösmarty Mihály Könyvtár közösségi oldalán, ide kattintva érhetik el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >