Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Polgármesteri Elismerő Emlékérmet kapott Zákányi Tamás  
Polgármesteri Elismerő Emlékérmet kapott Zákányi Tamás   Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2023. január 13.
A városüzemeltetésért és a város fejlesztéséért Polgármesteri Elismerő Emlékérmet adományozott dr. Cser Palkovics András polgármester Zákányi Tamásnak, aki majd’ húsz éve a Városgondnokság munkatársa és az utóbbi mintegy másfél évtizedben városüzemeltetési igazgatóként dolgozott, mostani nyugdíjba vonulásáig.

 


Székesfehérvár polgármestere a Városházán mondott köszönetet azért a több mint 18 és fél évnyi munkáért, amit a városért végzett Zákányi Tamás, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. városüzemeltetési igazgatójának, nyugdíjba vonulása alkalmából.

Zákányi Tamás a Petőfi Sándor Általános Iskolába, majd a Jákyba járt, utána pedig Baján végzett vízügyi mérnökként. Dolgozott a Vízügyi Tervező Vállalatnál, Kincsesbányán a vízműnél és mintegy 25 éven keresztül vállalkozóként is, mielőtt 2004-ben, az akkor még a Polgármesteri Hivatal részeként működő Városgondnoksághoz szerződött.

Mozgalmasan telt az utóbbi 18-19 év, rengeteg emberrel és feladattal. Nem volt soha egyetlen unalmas perc sem, és sokszor a nap is kevés volt a feladatok elvégzéséhez – mondta Zákányi Tamás. Arról is beszélt, hogy a jónéhány évvel ezelőtt kezdődött útépítési projektek indulásakor nagy öröm volt, hogy sikerült egy olyan módszert találni, amivel nagyon sok utcát sikerült felújítani a városban. „Emlékezetes volt a Csónakázó-tó kotrása és felújítása, amit sikerült a Sóstó-projekt keretében elvégezni, és a tó azóta is a város egyik gyöngyszeme. Tavaly-tavalyelőtt pedig az Aranybulla-emlékmű környezetének felújítása volt nagy munka. Azóta is nap mint nap látom – hiszen azon a környéken lakom –, hogy szeretnek oda járni az emberek és népszerű hely lett.”

Mint mondta, nehéz lesz nem szakmai szemmel közlekedni a városban, mert „az elmúlt húsz évben amerre csak mentem, vizslattam a közterületeket, sőt autóval is ha közlekedtem, akkor is mindig úgy mentem, hogy körbenézzek. Riogattam is a kollégáimat, hogy hol mit láttam, de azt vallom, hogy inkább mi vegyük észre és javítsuk meg vagy söpörjük össze, minthogy másnak szúrja a szemét. Próbálok most úgy közlekedni, hogy nem a problémákat keresem, hanem a szépségét, amit látok a városban.”
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >