Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Álljanak félre a változás útjából!
Álljanak félre a változás útjából! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. június 16.

Image"Tartsák szem előtt az ország hosszú távú érdekeit, álljanak félre a változás útjából, tegyék lehetővé az új választás kiírását." - szólította fel Navracsics Tibor hétfői napirend előtti felszólalásában a kormányt. "Süllyedőben lévő hajó kapitánya által küldött bágyadt vészjelként" értékelte a Fidesz frakcióvezetője Bajnai Gordon minisztériumokba küldött elektronikus üzenetét, amelyben a miniszterelnök arról elmélkedik, hogy kormányának "pontos tervezéssel" mindenképpen ki kell töltenie 2010-ig szóló mandátumát.

 

"Nos, tisztelt képviselőtársaim, mi is attól félünk, hogy ez a kisebbségi kormány, amely tulajdonképpen már minden bizalmat felemésztett, minden hitelességet megsemmisített maga körül, és amely már csak két, romjaiban létező parlamenti támogatottsággal bíró párt bizalmát bírja, pontos tervezéssel fog 2010 tavaszáig tovább haladni" - jelentette ki.

Navracsics Tibor pártja hétvégi kongresszusán elhangzottakat megismételve elmondta: a Fidesz követeli a privatizáció és a közvagyon elherdálásának leállítását, az ingatlanadó bevezetéséről szóló döntés, valamint a polgári törvénykönyvről szóló törvényjavaslat visszavonását.

 

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

A Fidesz elvárja - tette hozzá -, hogy a kormány gazdaságélénkítésre, az állampolgárok "válságtúlélési gyakorlataira", és ne a külföldi tulajdonú bankok támogatására fordítsa a felvett hiteleket. Vonják vissza a közigazgatás átszervezésére vonatkozó terveket, állítsanak le minden átszervezést az oktatási szférában, és vessenek véget a bukott pártpolitikusok állami intézmények élére történő ejtőernyőzésének - mondta Navracsics Tibor.

Ez utóbbi kapcsán Navracsics azt hangsúlyozta, hogy az utóbbi időben megszaporodott azok száma, akik jól fizető állami állásokban "próbálják átvészelni a számukra vészterhesnek ígérkező időket", pedig korábban csak rombolni tudták a kormányzati teljesítményt.

A politikus arra is felszólította a kormányt, hogy állítsa le a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi cégének alapítási folyamatát, és várja meg, amíg egy új, a választópolgárok bizalmát élvező kormány feláll, hogy ő dönthessen a beruházásról.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >