Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ilyen volt az Alba Kempo SE 2022-es éve
Ilyen volt az Alba Kempo SE 2022-es éve Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2023. január 16.
Mozgalmas évet zárt az Alba Kempo SE: 2022-ben tizenöt versenyen vettek részt a harcosok, akik 235 éremmel tértek haza a viadalokról. Három versenyző is bekerült a szövetségi válogatottba, akik 7 világbajnoki címmel gazdagodtak Portugáliában.

A legutóbbi versenyszezon nagyon mozgalmas volt az Alba Kempo SE számára, hiszen számos versenyen, megmérettetésen vettek részt a sportolók. Volt olyan hétvége, amikor egy nap két különböző helyszínen is tatamira léptek az albások.

Image
Fotó: Koza Márk

Október 22-én a gyermek csapat tagjai Jászberényben, a Global Grappling fordulón mérettették meg magukat, a nagyobbak pedig Nagykátán, a Katana Kupán indultak el - és értek el remek eredményeket.

A tapasztaltabb versenyzők az első ízben megrendezett Sárosdi MMA-Kempo Kupán szerepeltek sikeresen október 29-én.

Image
Fotó: Koza Márk

„Városunk adott otthont november elején az Alba Kupának, ami egy országos gyerek verseny.” – mesélte Polgár Tamás, az egyesület vezetője / edzője – „Itt 16 fővel versenyeztünk és csapatban az előkelő negyedik helyet szereztünk meg a 22 klubos mezőnyben. A gyerekcsapatunk edzői, Burián Bence és Burián Bendegúz remekül felkészítették tanítványaikat.”

November végén már messzebbre utazott az SE felnőtt bázisa: az Eger Kupán parázs és színvonalas küzdelmeket vívtak a különböző versenyszabályokban.

Image
Fotó: Koza Márk

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy versenyzőink összteljesítményei alapján a csapatok rangsorában 38 közül az ötödik helyen végeztünk!” – mondta Polgár Tamás.

Hozzátette: az év utolsó és egyben legnagyobb szabású versenye az UWSKF World Sport Kempo és Hanshi Kupa volt, ami több szempontból is kiemelt alkalomnak számított, hiszen a rendezvényre hazalátogatott stílusalapító nagymesterük, Dr Harnos Imre is.

Image
Fotó: Koza Márk

E programra a világ 13 országból érkeztek harcosok, köztük Ausztráliából, Indiából, Libanonból és az Egyesült Államokból, hogy megmutassák tudásukat. Összesen 65 klub indult a világversenyen, a klubok rangsorában pedig az Alba Kempo SE a nyolcadik helyen végzett.

„Csapatunk minden tagja keményen dolgozott egész évben és ennek meg is lett az eredménye, hiszen 2022 egy rendkívül sikeres év volt az egyesületünk számára.” – foglalta össze Polgár Tamás – „Tizenöt versenyen vettünk részt az év során, ahol is összesen 235 érmet szereztek tagjaink. Három versenyzőnk került a szövetségi válogatottba, ők 7 világbajnoki címet hoztak haza Portugáliából. Köszönjük a Székesfehérvári Önkormányzatnak és Dr. Cser-Palkovics András Polgármester Úrnak, hogy támogatott minket! Köszönet mindenkinek, aki valamilyen formában segítette munkánkat az évben, szurkolt nekünk vagy biztatta csapatunkat. A 2023 évnek is nagy lendülettel vágunk neki, mindent megteszünk, hogy megismételjük a tavalyi sikereinket. Edzéseinken továbbra is várunk kortól és nemtől függetlenül minden sportolni vágyót!”

Image
Fotó: Koza Márk

 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >