Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Forgalmirend-változás a Maroshegyen – 30 km/h-s övezet lesz a városrész teljes területe 
Forgalmirend-változás a Maroshegyen – 30 km/h-s övezet lesz a városrész teljes területe  Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. január 20.
Maroshegy teljes területén megváltozik a forgalmi rend 2023. január 30-tól. A 30 km/h-s övezet bevezetésével a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságát igyekeznek megvédeni. Az új szabályozásról a lakossági igények alapján, előzetes helyszínbejárásokat követően született döntés.

 

Maroshegy Székesfehérvár egyik legnépesebb és legsűrűbben lakott városrésze. Lakossági jelzések és igények alapján vált szükségessé, hogy az utcákban biztonságosabbá tegyék a közlekedést. A Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának szakemberei – Brájer Éva önkormányzati képviselővel közösen – számos helyszínen bejárást tartottak, ezek alapján született meg a döntés a teljes városrészt érintő sebességkorlátozásról, amit 2023. január 30-tól vezetnek be.

A 30 km/h övezet-et jelző KRESZ-táblákat mind a Balatoni úti, mind az Úrhidai úti útcsatlakozásokba kihelyezik. A sebességkorlátozás hatálya a 30 km/h övezet vége jelzésig tart, ezekkel a táblákkal csak az Úrhidai útra vagy a Balatoni útra történő kihajtáskor fognak találkozni a gépjárművezetők.

A szakemberek kérik, hogy az autósok a kihelyezett jelzéseknek megfelelően közlekedjenek, és fokozottan ügyeljenek a kerékpáros és gyalogosforgalom biztonságára.

 
< Előző   Következő >