Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az életet szeretni kell Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. január 25.
Szabó, szobafestő, oktató, a családját szerető édesapa, nagypapa Molnár József, akit 90. születésnapja alkalmából köszöntött kedden otthonában Szigli István. Az önkormányzati képviselő a város nevében adta át az ajándékcsomagot, valamint a miniszterelnök gratuláló levelét. 
 
A 90 éves Molnár József ma tevékenyen és aktívan éli életét. Az 1933-ban született ünnepelt édesapját követve ács szeretett volna lenni, ám a szülők terve szerint a szabómesterséget tanulta ki, majd a ruhagyárban helyezkedett el. 1947 augusztusában ment el próbaidős inasnak, majd a ruhagyárban kapott állást. Rövid időre Dunaújvárosba került, ahol megszűnt a varroda, ahol dolgozott, így az esküvő előtt álló fiatalembernek 1960 őszén új munkahelyet kellett keresnie gyorsan.
 
Bár mindent meg tudott, sőt meg tud varrni a mai napig, mégsem lett szabó. 1960-ban elhelyezkedett az egykori építőipari kisipari szövetkezethez, ahol a festők mellé tették. Itt tanulta meg a szakmát, ami végül igazi hivatásává vált. Több évtizeden át keményen dolgozott, számos külföldi országban és itthon is lakóépületek, intézmények szépültek meg az általa vezetett csapat keze munkájának köszönhetően.
 
A mestervizsga megszerzése után az utánpótlás nevelésében is részt vett, sok egykori inasa vált kollégává, baráttá. Feleségével 63 éve él boldog házasságban, két gyermeket neveltek fel, akik két unokával ajándékozták meg őket. A kétszárú létrát még ma is biztonsággal használja, ha otthon valami festenivaló adódik.
 
A ház körüli kertben is örömmel dolgozik, régebben szőlészkedett, borászkodott, tudását unokájának adta át. A 90 éves ünnepeltet a városrész képviselője, Szigli István köszöntötte otthonában.
 
Jókívánságok kíséretében nyújtotta át a miniszterelnök gratuláló levelét és a város nevében az ajándékcsomagot.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >