Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rekordot döntött a Sóstó vízszintje a sok esőnek köszönhetően Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 25.
Nem csak eléri, de bőven meg is haladja az üzemi vízszintet a Sóstó vízállása, köszönhetően az elmúlt időszakban lehullott sok csapadéknak – adta hírül közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András arról ír, hogy sikerrel alkalmazzák a tisztított szennyvízzel történő pótlást, így elkerülték a kiszáradást. A teljes bejegyzés az alábbiakban olvasható. 
 
„Rekordot döntött a Sóstó vízszintje!
 
A Sóstó üzemi vízszintje 107,5 centiméter, melyet a mostani, csapadékos időszaknak hála bőven meghaladtunk, 120 centiméter körüli a vízállás. A tavalyi aszályban kiemelkedő szerep jutott a Sóstó mintaprojekt voltának: a tisztított szennyvízzel történő szintfenntartással ugyanis elkerültük a tó kiszáradását, bizonyítva a módszer szélsőséges körülmények közötti működőképességét is.
 
A mostani, magas vízszint azért is kedvező, mert nagyban megkönnyíti a kisebb öblökben a nádvágást a kétéltű munkagép számára. Nagyon bízom abban, hogy a Sóstónál sikerrel alkalmazott tisztított szennyvizes megoldást minél több helyen alkalmazzák!
 
dr. Cser-Palkovics András polgármester”
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >