Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lezárult a jelentkezés a Pesovár népzenei versenyre
Lezárult a jelentkezés a Pesovár népzenei versenyre Nyomtatás E-mail
Írta: Kopcsai Margit   
2023. január 25.
A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület a 2022/2023-as tanévben ismét meghirdette a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt. Idén is nagy érdeklődéssel fogadták a megyei iskolai és iskolán kívüli szólisták, csoportok a hagyományos megmérettetési lehetőséget. 

 

A Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny több évtizedes múlttal várja azokat a 6–24 éves korú gyermekeket, fiatalokat, akik valamely Fejér megyei településen énekes vagy hangszeres zenével foglalkoznak, általános- vagy középiskolai, művészeti iskolai, zeneiskolai keretek között, illetve saját kedvtelésből, szakköri formában vagy akár egyénileg.

A nagy múltú rendezvény generátorai mindig Székesfehérvár kulturális intézményei voltak. A szakértő kollégák írták a pályázatokat, és harcoltak a hagyomány megőrzéséért, hogy a népdalokat szerető, tanuló és éneklő fiatalok számára biztosítsák a bemutatkozási lehetőséget, új tehetségeket fedezzenek fel és segítsék őket a szakmai előbbre jutásukban, fejlődésükben. Idén több mint száz produkcióval több mint ötszázan neveztek a versenyre, amiket 2023. február 3-án Bicskén, február 9-én és 28-án Székesfehérváron, február 16-án Dunaújvárosban, február 22-én Tordason és március 10-én Abán véleményezhet a zsűri.

Legtöbben a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolából jelentkeztek, 102 gyermek jelentkezett az elődöntőre.

A Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI 63, a Székesfehérvári Németh László Általános Iskola 53, a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 34, a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola 34, a Sárvíz AMI 33, a Bicskei Prelúdium AMI 32, a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium 25, a Martonvásári AMI 21, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola 17, a Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola 13, a Pákozdi Nemeskócsag Általános Iskola és a Farkas Gyula Baptista Általános Iskola és Óvoda Napraforgó Óvoda Tagintézménye 12, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézménye 11, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 9, a “VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola 8, a Móri Pászti Miklós AMI 7, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Nádasdy Tamás Tagintézménye 6, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI 5, a Balla Zoltán AMI Piliscsabai telephely és a Tehetség AMI 4 diákja vesz majd részt a megmérettetésen, a Tévő citeracsoport kettő, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium, a Mezőszentgyörgyi Eötvös Károly Általános Iskola, a Ránki György Alapfokú Művészeti Iskola, a Dr. Kovács Pál Általános Iskola, a Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Velentze Zenekör, az Újbudai Babszem Táncegyüttes, az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola, valamint a Fehér-vár Waldorf Általános és Középiskola egy-egy résztvevővel képviselteti magát a versenyen – a megyén kívüli intézmények tanulói Fejér megyei lakcímmel rendelkeznek.

Az előválogatókon bemutatott produkciókat háromfős szakmai zsűri hallgatja meg és az összes elhangzott előadás végén egy rövid szakmai konzultáció után nyilvánosan hirdeti ki, hogy kik jutnak tovább a megyei döntőre, melyet ebben a tanévben – a korábbi tapasztalatok alapján – külön tartanak majd az alsó és felső tagozatos korosztálynak 2023. március 30-án és 31-én a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban.

A rendezvények szabadon látogathatók, a közönség számára a belépés ingyenes. A részletes felhívás és az elődöntők pontos adatai a www.fehervariprogram.hu/pesovar-verseny-2023 oldalon érhetők el.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >