Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Orbán Viktor: "Aki gyerekekkel foglalkozik, az ne legyen türelmetlen" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. június 16.

ImageVasárnap a Ferencváros sikerével zárult a második Puskás-Suzuki Kupa a Sóstói Stadionban. A végső győztes mellett a torna szervezői is elégedetten tekinthetnek vissza az elmúlt napokra, hiszen a hat résztvevő csapat kitűnő mérkőzéseken döntötte el a végső sorrendet, a torna tapasztalatait dr. Orbán Viktor, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója osztotta meg olvasóinkkal.

 

- A Puskás Akadémia alapítójaként mennyire elégedett a 2009-es tornával?

- Minden évben olyan csapatokat hívunk meg, melyekhez szoros kapocs fűzte Öcsi bácsit, ezek a csapatok szívesen és örömmel jönnek hozzánk, ennek köszönhetően idén is rangos és színvonalas tornát láthattunk Felcsúton és a fehérvári Sóstói Stadionban.

- A Puskás Akadémia-FC Fehérvárnak ezúttal nem sikerült megismételni a tavalyi bravúros szereplést.

- Nagyon nehéz mezőny jött össze, a fiúk igyekeztek, de ez most csak ennyire volt elég. A tavalyi döntőbe jutást, mely hatalmas bravúrnak számított, ezúttal nem sikerült megismételni, de aki gyerekekkel foglalkozik, az ne legyen türelmetlen. Véleményem szerint ha külföldi klubcsapatokkal mérjük össze a magyar együtteseket, az reálisabb képet ad labdarúgásunkról, mint a válogatott mérkőzések. Ezen a tornán itt volt a spanyol, a magyar és a görög bajnok, a magyar bajnokság harmadik és hetedik helyzettje, valamint a térség egyik meghatározó egyesülete, ennél jobb értékmérőt nem tudok elképzelni. Egy ilyen tornán lehet reális képet kapni a nemzetközi mezőnyben elfoglalt helyünkről. Ott tartunk, hogy partnerei tudunk lenni az európai élvonalnak, de még nagyon sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy folyamatosan tartani tudjuk velük a lépést.

- 2008-ban négy csapat versengett két napon át. Idén nőtt a létszám, várható hogy jövőre újabb csapatok kapcsolódnak be?

- Épp a napokban beszéltem Silvio Berlusconival, az AC Milan tulajdonosával, aki megígérte: 2010-ben az AC Milan is tiszteletét teszi Felcsúton és Székesfehérváron. Ha jön az olasz sztárklub, akkor elképzelhető, hogy az MTK együttesét is meghívjuk, mert azt szeretnénk, hogy ugyanannyi magyar csapat legyen a mezőnyben, mint ahány külföldi. Ha a résztvevő csapatok tudják vállalni, hogy három nap helyett négy napot tartózkodnak nálunk, akkor tovább tudjuk bővíteni a tornát.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >