Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Osztályviadallal zárultak pénteken a Ciszterci Diáknapok
Osztályviadallal zárultak pénteken a Ciszterci Diáknapok Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. január 30.
Hétfőn kezdődtek és pénteken értek véget a Diáknapok a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. A programsorozatot hagyományosan az osztályok viadalának döntője és király-, illetve hercegválasztás zárta. Az eseményen Mészáros Attila alpolgármester képviselte Székesfehérvár Önkormányzatát.

 


A Ciszterci Diáknapok rendezvénysorozat 2012 januárjában indult útjára azzal a célkitűzéssel, hogy a fiatalok kötetlen, vidám hangulatú programokon vegyenek részt, erősítve ezzel az iskolai közösséget. Ilyenkor lehetőség nyílik az osztályok bemutatkozására, tanár–diák vetélkedők és meccsek lebonyolítására, énekes, zenész, színész tehetségek produkcióinak előadására, művészi – fotó, rajz, festmény – alkotások bemutatására. Eközben könnyed, szórakoztató programokat is látogathatnak az érdeklődők: idén nagy sikert aratott a városismereti kincskereső vetélkedő, a Narnia világát idéző szabadulószoba és a FIFA-bajnokság.

„A Diáknapok minden intézményben óriási élményt jelentenek, nagy várakozással telik az azt megelőző időszak, hiszen a tanárok és a diákok egyaránt sokat készültek. Nagyon sok színes, könnyed program színesítette ezt a hetet, amit a közösségi oldalak is visszatükröztek. Külön öröm, hogy a záróeseményt a kibővített intézményben ünnepelheti az iskola közössége, hiszen erre a COVID-járvány, a hely szűke és az építkezés miatt az elmúlt években nem volt lehetőség.” - hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester, aki az est zsűrijében is helyet foglalt.

„A mai este az egész hét csúcspontja! Nagyon készültünk az alkalomra, mert két-három évig nem tudtuk megtartani a Diáknapokat.” – emelte ki Orosz Ágoston, a gimnázium igazgatója. Hozzátette, most kezdik igazán megélni és élvezni a kibővített intézmény nyújtotta lehetőségeket és azt, hogy időjárástól függetlenül tudnak nagy létszámú közösségben együtt lenni. A Cisztercibe 734 tanuló jár, a mai alkalomra minden évfolyam delegált egy-egy osztályt.

A hét záró eseményeként pénteken az osztályviadal döntőjére került sor, amelyet a 7-8., a 9., a 10. és a 11. évfolyam győztesei vívtak egymással. Ennek során az osztályközösségek zenés-táncos produkciójukkal, játékos ügyességi feladatokon mérték össze tehetségüket. A zsűrit minden esetben az iskola vezetése, a tanári kar és a diákközösség tagjai alkotják. Utóbbiba beletartoznak az öregdiákok is, akik örömmel térnek vissza az Alma Materbe a jeles napok alkalmával.

Az ünnepi hét alatt a 12. évfolyam szerepe kiemelkedik, hiszen minden évben királyi pár megválasztására is sor kerül a végzősök közül – a 9. évfolyamosok aktív kampánytevékenységének segítségével. Közben a 8. évfolyam tanulói a hercegi pár címéért versengtek a héten.  A vetélkedők eredményhirdetésére az esti bál keretében került sor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >