Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújul a Tóparti gimnázium épülete
Megújul a Tóparti gimnázium épülete Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. január 31.
Megkezdődött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének teljes körű felújítása. A január 20-i munkaterület-átadást követően a tornaterem épületében indultak el a munkálatok. A mintegy 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés során, amely a város több oktatási intézményét érintő „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében valósulhat meg, kívül-belül megújul az épület. A beruházással tervezetten 2024 tavaszára végeznek.
 
A Téli Tópartis tárlat paravánjait és képtartó állványait február 10-e után az épületfelújítás során használt állványok váltják fel. Elindult ugyanis a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének átfogó felújítása. A január 20-i munkaterület-átadást követően a tornaterem épületét zárták le, és ott már elkezdődtek a munkálatok. A várhatóan 15 hónapon át zajló fejlesztés során kicserélik a nyílászárókat és a homlokzati szigetelést.
 
Teljes belső felújítást kap az épület: korszerűsítik a fűtést, az elektromos és a víz- szennyvíz-hálózatot is. A tetőszerkezet energetikai fejlesztése mellett javítják a vízelvezetést, a talajnedvesség elleni védelmet és a villámvédelmet is.
 
A tervek szerint 15 hónapon át zajló épületkorszerűsítés összesen 3,2 milliárd forintból valósulhat meg a Modern Városok Program keretében kapott állami támogatásból. A felújítás a tanítással párhuzamosan, szakaszosan zajlik, ugyanis nincs másik iskola, ahova részben vagy egészben el tudnák helyezni a diákokat és a pedagógusokat. Kiemelten figyelnek majd arra is, hogy az érettségi napjait a munkálatokkal ne zavarják.
 
A felújítás alatt a tópartis diákok, pedagógusok és dolgozók türelmét és megértését kérik, hiszen az eredmény egy teljesen megújult, modern és szép iskola lesz.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >