Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Három hét Londonban - tanulmányúton jártak a Hunyadis diákok
Három hét Londonban - tanulmányúton jártak a Hunyadis diákok Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. február 02.
Tavaly októberben a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Technikum diákjai háromhetes szakmai tanulmányúton vettek részt Londonban. Az Anglia fővárosában eltöltött időszakról a Városháza Dísztermében tartottak beszámolót, ahol Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte őket.

 

A gazdasági informatikus, infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető, valamint irodai titkár szakos diákok október 2. és 22. között három hetet töltöttek el Londonban a KBM Groupnál, az Erasmus+ program keretein belül. Az iskolában nagy hagyománya van a külföldi tanulmányutaknak, hiszen az októberi volt a nyolcadik alkalom, hogy sikerrel pályáztak a programra. A diákok nem csak az angol nyelvet gyakorolhatták, de a KBM Group segítségével olyan területeken dolgozhattak, mint a könyvelés, a marketing, az adminisztráció, vagy éppen a web design.

A hazatérő tanulók beszámolójából kiderült, hogy az irodákban töltött időn túl, a város nevezetességeivel való megismerkedésre is jutott idejük. A hírhedt ködös, esős időjárás elkerülte őket, így ideális volt az alkalom egy hajózásra a Temzén, sétára a Trafalgar téren, valamint látogatásra Cambridge-be és Windsorba is. A Városháza Dísztermében tartott prezentáción minden résztvevő diák részletesen beszámolt a szakterületén szerzett tapasztalatairól, valamint átvehette a tanulmányutat igazoló oklevelét Krausz Gabriella igazgatótól és Mészáros Attila alpolgármestertől.

„Komoly kihívás, hogy ezeken a területeken helytálljatok az angol nyelvi környezetben. Kívánom, hogy az ott megszerzett tudásból és tapasztalatból minél többet tudjatok hasznosítani.” – köszöntötte a tanulókat Mészáros Attila alpolgármester, aki köszönetét fejezte ki a Hunyadi Mátyás Technikumnak, hogy évek óta biztosítja ezt a különleges lehetőséget és élményt a diákoknak. Hozzátette: bízik abban, hogy a megszerzett tapasztalatokat Székesfehérváron kamatoztatják a diákok.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >