Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Közös beszélgetésre hívja a középiskolásokat a Vörösmarty Társaság
Közös beszélgetésre hívja a középiskolásokat a Vörösmarty Társaság Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. február 09.
Első alkalommal rendezi meg a KIK – Középiskolások Irodalmi Konferenciáját a Vörösmarty Társaság. Az ország legrégebbi irodalmi közösségének célja, hogy jobban megismerkedjenek a következő generációval, annak irodalomhoz való viszonyával.

 

 

Kerekasztal beszélgetésre hívja a középiskolásokat a Vörösmarty Társaság. A március 10-én, pénteken 15.00 órától megrendezésre kerülő KIK – Középiskolások Irodalmi Konferenciáján az olvasásról, az irodalomról, valamint ezen témák elfogadottságáról és jövőjéről szeretnének beszélgetni a fiatalokkal. Céljuk, hogy megismerkedhessenek az irodalmat kedvelő fiatalokkal, megismerjék gondolataikat, ezáltal közelebb hozhassák hozzájuk az irodalmat.

A Vörösmarty Társaság szellemi elődjének tekinthető Vörösmarty Kör 1867-ben alakult meg Vörösmarty Kör néven. A Társaság 1988-as újjáalakulása óta egyesületi formában működik a városban. Céljuk, hogy Vörösmarty Mihály szellemi hagyatékát ápolják, valamint a helyi irodalmi hagyományokat felkutassák és népszerűsítsék. Rendszeresen szerveznek könyvbemutatókat, író-olvasó találkozókat, önálló esteket és felolvasásokat.

Minden fehérvári középiskolát megkerestek levélben a Vörösmarty Társaság tagjai, háromfős küldöttségeket várnak mindenhonnan a márciusi találkozóra a szervezők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >