Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Már jelentkezhetnek a középiskolások a Költőnk és kora versenyre
Már jelentkezhetnek a középiskolások a Költőnk és kora versenyre Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. február 08.
Idén is meghirdették a József Attila munkásságáról szóló, Költőnk és kora című versenyt középiskolás csapatok számára, a Költészet Napjához kapcsolódóan. A kétfordulós tudáspróbára már lehet jelentkezni, az első rész március folyamán online, míg a második, egyben döntő forduló áprilisban, személyes részvétellel zajlik.

 

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület és a Vörösmarty Mihály Könyvtár 32. alkalommal hirdette meg a műveltségi vetélkedőt, mellyel idén a kezdeményezés elindítója, A Szabadművelődés Háza egykori igazgatója, a tíz éve elhunyt Tóth László előtt tisztelegnek. A négyfős középiskolás csapatok József Attila munkásságát, életútját, irodalomtörténeti jelentőségét és hatásait dolgozzák fel.

Jelentkezni a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon, a Költőnk és kora címszó alatti regisztrációval lehet. A vetélkedő két fordulóból áll, az első részben 2023. március 2. és 16. között online kell megoldani a főként a versismereti, irodalomtörténeti, kortörténeti feladatokat. A második, egyben döntő forduló személyes részvétellel zajlik április 21-én a Hiemer Rendezvényközpontban. A legjobban szereplő csapatok 40, 30, illetve 20 ezer forint értékű könyvvásárlási utalványt és  könyveket kapnak a zsűritől. A legsikeresebb intézményt vagy felkészítő tanárt Tóth László-díjban részesíti.

A részletes versenykiírás ITT olvasható.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >