Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Térzenei "hahnbachi"-val kezdődött... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 17.

ImageKiállításokban, sportprogramokban, sportversenyekben és zenés-táncos mulatságokban bi-zony nem szenvedtek hiányt a Pusztavámi Napok résztvevői. A mulatozás a hahnbachi és a pusztavámi zenészek „falujárásával” kezdődött, amikor is a művészek három lovaskocsin utazva végig-muzsikáltak a község utcáin, majd horgászversenyekkel és látványos programokkal folytatódott.

 

Finta Jánosnétól, a helyi Művelődési Ház igazgatójától megtudtuk, hogy a gyerekek főként a délelőtti tűzoltó-bemutatóra voltak kíváncsiak, valamint a Játékpalotára, ahol sokféle játékkal szórakozhattak.

 

Image
.

Ezen kívül a légvár, az arcfestés, a lufi-fújás és a kézműves játszóház, Lili és Lala bohóc műsora is nagy sikert aratott. A férfiak többségét a sakkverseny, valamint a női- és a férfi foci érdekelte, s szinte mindenki megtekintette a meghívott bátaszéki, abai, oroszlányi zeneiskola, a német testvérváros Hahnbach és a helyi nemzetiségi csoportok fellépését is.

 

Image
.

Az esti bálon a Harmónia Egyesület táncbemutatója és fényjátéka kápráztatta el a közönséget, majd hajnalig ropták a táncot a fiatalok. A programsorozat utolsó napján Márió lépett színpadra elhíresült harmonikájával. Előadását pedig – a teljesen más műfajban alkotó – Maróti Viki és a Nova Kultur Zenekar, valamint a Pulzus együttes követte.

 

Image
.

A három napos mulatozás alatt a művészetek iránt fogékony közönség megtekinthette a pusztavámi Művelődési Házban a jubiláló Horgász Egyesület, a Zenekar és a Polgárőrség fotóiból készült „Évfordulók” című tárlatot.

 

Image
.

A sportolni vágyók részt vehettek egy csókakői kiránduláson, ügyességi versenyeken, rúghatták a bőrt az amatőr futball-mérkőzésen, vagy éppen a futóversenyen tesztelhették állóképességüket. A kamaszoknak Sohonyai Edig írónő interaktív foglalkozást tartott, felléptek a helyi kultúr-csoportok, s persze volt térzenei „hahnbachi” is…

Image
Fotók: Finta Jánosné

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >