Kezdőlap
Hogyan áll a Székesfehérvárt (is) érintő vasútvonal korszerűsítése? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 17.

ImageMilyen előrelépés történt a Székesfehérvár-Budapest vasútvonal korszerűsítése tekintetében, és mikorra valósul meg a fejlesztés? - teszi fel a kérdést Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternek.dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő abban a levélben, amelyet a mai napon küldött el dr. Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének.

 

Az említett levél teljes terjedelmében:

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés elnöke részére

 

Tisztelt Elnök Asszony!

„Hogyan áll a Székesfehérvár-Budapest vasútvonal fejlesztése?” címmel a Házszabály 91. § (1) és (2) bekezdése alapján kérdést kívánok benyújtani Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternek. A kérdésre a választ írásban kérem.

Tisztelt Miniszter Úr!

A Székesfehérvár-Budapest közötti vasúti közlekedéssel kapcsolatban 2008. decemberében, K/7050. szám alatt írásbeli kérdést intéztem az Ön által vezetett minisztériumhoz.

A minisztérium válaszában arról tájékoztatott, hogy „a Székesfehérvár-Budapest vasútvonal korszerűsítési munkái várhatóan 2009-ben kezdődnek meg. A 63 km hosszú vonalszakasz rekonstrukciója révén — ahol azt a környezetvédelmi szempontok és a beépítettség adottságai lehetővé teszik — a pályára engedélyezett sebesség 160 km órára emelkedik. A pályarekonstrukció keretében a biztosító berendezést is korszerűsítik…”.

Tisztelt Miniszter Úr!

A fentiekre tekintettel kérdezném Öntől, hogy milyen előrelépés történt a Székesfehérvár-Budapest vasútvonal korszerűsítése tekintetében, és mikorra valósul meg a fejlesztés?

Várom Miniszter Úr megtisztelő válaszát!

Budapest, 2009. június 17.

 

dr. Cser-Palkovics András

országgyűlési képviselő

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >