Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Mihály Árpád: Magyar válogatott akarok lenni!
Mihály Árpád: Magyar válogatott akarok lenni! Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. június 18.

ImageNéhány nappal ezelőtt igazolta le az Alba Volán 19 Mihály Árpádot, aki legutóbb a HC Csíkszeredában szerepelt, ám azt talán kevesen tudják a kitűnő csatárról, hogy jelenleg Amerikában a Pittsburgh Penguins erőnléti edzője irányításával készül. Minderről a www.jegkorong.blog.hu szakportál számol be részletesen, s az írásból az is kiderül:

 

A29 éves csatár amerikai–román kettős állampolgár, otthonának ma már Amerikát tekinti. Lakóhelye is Wilkes-Barre-ben található. A helyi AHL-es csapatban két szezonban szerepelt, itt járt iskolába is. Jelenleg is a Wilkes-Barre/Scranton Penguins csarnokában edz. Ezt minden nyáron így csinálja. Azt mondja, Európában kevés helyen van ilyenkor szabad jégfelület, és nyáron is szeret korcsolyázni, lőgyakorlatozni. A szárazedzéseket is komolyan veszi.

Az interjúban természetesen szó esett az Alba Volán 19 és az EBEL erősségéről egyaránt:

„Ocskay Gáborral megbeszéltem, hogy augusztus elején érkezem Székesfehérvárra, addig itt készülök. Remek szakemberek foglalkoznak velem most is, az erőnlétemmel sosem volt probléma. Az EBEL színvonaláról annyit, hogy két éve a Bolzanóval több felkészülési mérkőzést is játszottunk EBEL-es csapatokkal, tavaly pedig néhány Volán-meccset láttam, és az összefoglalókat is megnéztem a blogon. Idén a cél egyértelmű: a rájátszásba jutás.”

Mihály Árpád célja a magyar válogatottba kerülés, ám ehhez le kell mondani a román állampolgárságról, lévén most is kettős – román-amerikai – állampolgár, s hármas nem lehet.

„Pályafutásom második felénél tartok, az az álmom, hogy egyszer az elitben játsszak világbajnokságon. Mindenkinek ez a vágya. Erre a magyar válogatottban van a legnagyobb esélyem. Úgy hallottam, ehhez le kell mondanom a román állampolgárságról, mert hármas állampolgár nem lehetek, de ez nem okozhat problémát. Az első lépés az, hogy lássuk, mennyire sikerül beilleszkednem, és játékommal egyáltalán felkeltem-e a szövetségi kapitány érdekélődését. A többi utána jöhet.”

Tény, hogy egy bombaerős Alba Volánban való kitűnő szereplés nem rossz ajánlólevél a válogatottsághoz, s talán a fenti nyilatkozat is jelzi a kék-fehérek friss szerzeményének profizmusát.

Az biztos, hogy a fejlődés és az előrelépés terén jobb helyre nem is kerülhetett volna, mint: az ALBA VOLÁN 19-HEZ!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >