Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több millió forintos megtakarítást eredményez az új SZMSZ
Több millió forintos megtakarítást eredményez az új SZMSZ Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 18.

ImageTöbb millió forintos megtakarítást és minőségi hivatali munkát eredményez a Polgári Frakció által támogatott új SZMSZ bevezetése. – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető a rendkívüli közgyűlési ülést összefoglaló sajtótájékoztatóján.

 

 

Dr. Cser-Palkovics András a sajtó képviselőinek elmondta: Amikor a közgyűlés által nagy többséggel megválasztásra került a jelenlegi jegyző, akkor ez egy bizalom kifejezését is jelentette a képviselők részéről – bíztak abban, hogy majd tökéletesen ellátja a munkáját. Dr. Bóka Viktor most egy szervezeti átalakításra tett javaslatot, amit a közgyűlésnek támogatnia kellett, hiszen a Hivatal a jegyző irányítása alatt áll - döntés-előkészítő és végrehajtó szerepet vállal az önkormányzat működésében.

 

Image
.

„Úgy véljük, hogy a jegyző feladata és felelőssége, hogy ezt milyen szervezeti rendszerben valósítja meg.” – nyilatkozta dr. Cser-Palkovics András – „Bizonyos szempontokat kiemeltünk, amikor a munka elkezdődött, és kértük a Jegyző Urat, hogy ezeket érvényesítse. Ez meg is történt.”

 A Polgári Frakció azt kérte, hogy az új SZMSZ-szel váljon olcsóbbá a Polgármesteri Hivatal működése – és most, hogy megszavazták a javaslatot, több millió forintos megtakarítást lehet majd elérni. Másrészt szerették volna, ha megtörténik a minőségi hivatali munkára való törekvés – a székesfehérvári emberek kiszolgálásának tekintetében is! A frakcióvezető szerint ennek meg is felel a szervezeti átalakítás.

Harmadrészt pedig azt kérték, hogy legyenek meghatározva a kapcsolattartási szintek a Közgyűlés, a politika, a frakció – illetve a Polgármesteri Hivatal között. Ennek megfelelően a képviselők kapcsolatban lesznek az illetékes hivatali vezetőkkel, a hivatali dolgozók pedig végre nagyobb önállósággal végezhetik a munkájukat. Ez egy minőségi javulást fog eredményezni, és több teher is lehull a Hivatal válláról.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

A képviselők még egy fontos döntést hoztak a mai napon: kiválasztották azt a vállalkozót, aki a Jégcsarnok hűtéstechnikai rendszerét fel fogja újítani. A munkálatoknak a nyár végére be kell fejeződniük, hiszen akkor már az Alba Volán 19-nek használnia kell a csarnokot.

Ezzel kapcsolatosan dr. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartja a korszerűsítés megkezdését, hiszen megérdemli a fehérvári jégkorong-csapat, az Osztrák Liga, a Jégcsarnokban korcsolyázó és hokizó több száz gyermek és a jégkorongnak, mint tömegsportnak hódoló emberek is a fejlesztést.

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3478&Itemid=1

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3477&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >