Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mi értelme volt a brutális megszorításoknak? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. június 19.

ImageA kormány folyamatosan új megszorításokat vezet be, ennek ellenére a gazdaság egyre rosszabb helyzetben van, és ma kiderült, hogy újabb 2,2 százalékkal csökkent az emberek reálkeresete, és újra csökkent a munkahelyek száma is, így ma 3,8 százalékkal dolgoznak kevesebben, mint korábban - jelentette ki Szijjártó Péter pénteki sajtótájékoztatóján. Tegnap került sor az Európai Néppárt pártelnöki és miniszterelnöki csúcstalálkozójára, melyen főként gazdasági jellegű kérdésekről volt szó - tájékoztatott a képviselő.

 

Világossá vált, hogy Európában alapvetően kétfajta válságkezelés zajlik: egy sikeres, és egy sikertelen. A sikeres stratégiát követik az európai államok többségében, míg a sikertelent a Bajnai-kormány követi - hangsúlyozta a politikus. A Fidesz szóvivője elmondta: az európai útnak az a jellemzője, hogy adót csökkentenek, támogatják a fogyasztást, a kis- és közepes vállalkozások támogatásával ösztönzik a gazdaságfejlesztést, és egyre inkább segítik a családokat.

Ami pedig a sikertelen, MSZP által követett válságkezelést illeti, az a fent vázoltnak teljesen az ellentéte - mutatott rá. Adóemelés - éppen július elején lép életbe az áfa- és jövedéki adó emelés, aminek hatására növekszik az üzemagyagok ára, majd ennek következtében a szállítási költségek is megdrágulnak, s innentől kezdve ez minden egyes terméken éreztetni fogja a hatását - mondta Szijjártó Péter.

Image
Fotó: Fidesz

A gazdasági növekedés helyett mit látunk: csökkennek a munkahelyek, folyamatosan az adóemelések, a családok támogatásának drámai mértékben csökkentik - hangsúlyozta a fideszes honatya. Tehát két totálisan ellentétes koncepciót találunk Európában - jelentette ki -, s jó lenne észrevenni, hogy ha egy kormány a teljesen sikertelen koncepció mentén halad, akkor hasznos lenne elgondolkozni a váltáson. A Bajnai-kormány azonban erre nem hajlandó.

A kormányzat folyamatosan új megszorításokat vezet be, ennek ellenére a gazdaság egyre rosszabb helyzetben van, és ma kiderült, hogy újabb 2,2 százalékkal csökkent az emberek reálkeresete, és újra csökkent a munkahelyek száma is, így 3,8 százalékkal dolgoznak kevesebben, mint korábban - jelentette ki Szijjártó Péter pénteki sajtótájékoztatóján. Folyamatosak a kormány brutális megszorításai, melyeket azzal igazolnak, hogy szükség van rájuk a válság miatt - fogalmazott a Fidesz szóvivője.

Ennek ellenére az emberek egyre rosszabbul élnek, és a gazdaság is mind gyengébben tejesít: most már 80 százalék felett van az államadóság, s folyamatosan növekszik a költségvetési hiány is - fűzte hozzá a politikus. Minek kellenek akkor a brutális megszorítások, ha közben az emberek egyre rosszabbul élnek, s ha annak a megszorításoknak a gazdaságra gyakorolt hatásai is negatívak? - tette fel a kérdést Szijjártó Péter.

Át kellene térni az európai válságkezelési útra, amit a Fidesz is támogat, mert jól látszik, hogy a jelenlegi válságkezeléssel semmire sem megyünk - szögezte le a politikus.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >