Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Gyurcsány-Bajnai-korszak mindenhová befészkeli magát Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. június 21.

ImageJól látható, hogy a Gyurcsány-Bajnai-korszak már nem a következő választásokra koncentrál, hanem sokkal inkább arra, hogy beépítse, illetve befészkelje magát mindenhová a túlélés érdekében - jelentette ki Cser-Palkovics András csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ehhez egyértelműen használja a múltból átmentett gazdasági erejét, titkosszolgálati kapcsolatait és a diktatúra egykori ügynökeit is - emelte ki a fideszes politikus, hozzáfűzve: ki akarják menteni, el akarják tüntetni, ami még a hátra lévő időben eltüntethető az emberek pénzéből. Itt van a legújabb példa, nevezzük "kínai üzletnek" - jelentette ki.

 

A 2010-es májusi sanghaji világkiállításon való magyar részvétel előkészületei Huszty András felügyelete alá tartoznak - mondta el Cser-Palkovics András, megjegyezve: a sajtóból megjelent hírek és a róla ismert tények alapján könnyen mondhatjuk, hogy egyértelmű az ő szocialista kötődése. Hozzátette: júliusban hirdetnek eredményt azon a kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázaton, amit az ő irányítása alatt a 2010 májusában kezdődő sanghaji világkiállításon megépítendő magyar pavilon tárgyában írtak ki.

A pályázaton a nyertes 2,5 milliárd forintot fog elnyerni - idézte fel Cser-Palkovics, aki elmondta azt is, hogy három pályázó adott le pályázatot, amiből aztán két pályázót kizártak, és egyetlen pályázó maradt állva: a Genexpo 2010 Kft. Mint fogalmazott, a cég "biztos, hogy nagy tapasztalatokkal rendelkezik, merthogy csak 2008 októberében hozták létre".

Ennek a cégnek az ügyvezetője Dégen István, aki a sajtóhírek szerint D-24-es fedőnéven a III/I-es csoportfőnökség tisztjeként nemzetközi hírszerzéssel, illetve elhárítással foglalkozott - fejtette ki Cser-Palkovics. Kiemelte: várhatóan egy olyan cég nyeri ezt a bizonyos közbeszerzési eljárást - és felel ezáltal a magyar pavilon felépítéséért, annak üzemeltetéséért, valamint a magyar programok lebonyolításáért -, amely egy tapasztalat nélküli, de széles MSZMP-s és MSZP-s kapcsolati hálóval, valamint a sajtóhírek szerint ügynöki múlttal is rendelkező személyi kör által vezetett.

Elmondhatjuk, hogy ebből az ügyből is látszik, hogy a Gyurcsány-Bajnai-korszak már nem a következő választásokra készül, hanem, hogy beépítse és befészkelje magát, még akkor is, hogyha egyébként ezzel Magyarországnak egyértelműen árt - szögezte le, hozzátéve: nem is mondhatunk mást, minthogy árt, amikor egy, a nemzetközi megítélésünket is meghatározó eseményen, egy világkiállításon egy volt tiszt, volt ügynök az, akinek a cége egy ilyen fontos beruházást elvégez, és programokat lebonyolít. Önmagában ez is mindent elmond a Gyurcsány-Bajnai-korszakról - tette hozzá.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mi a Fidesz álláspontja az új lakástámogatási rendszerről, Cser-Palkovics András kifejtette: ma a kormányszóvivő egyértelműen fogalmazott, amikor azt mondta, hogy július 1-től valamennyi lakástámogatási rendszer megszűnik. Ezek a tények, az összes többi üres ígéret - szögezte le. A tény tehát az, hogy a lakástámogatási rendszer megszűnik, és ezzel megint bebizonyosodik, hogy a kormány a saját alkalmatlanságának árát olyan emberekkel akarja megfizettetni, akik erről a helyzetről nem tehetnek.

Ellehetetleníti az otthonteremtést, a lakásépítést vagy lakást vásárolni szándékozó emberek, családok helyzetét. A gazdaság helyzetét tovább nehezíti, ezen belül pedig az amúgy is nagyon komoly válsággal küzdő építőipar számára még egy nagyon rossz intézkedést hoz - fejtette ki.

Hangsúlyozta: "új lakástámogatási rendszerről ne beszéljünk, a lakástámogatási rendszer ugyanis a kormányszóvivő szerint megszűnt, az összes többi az csak az üres ígérgetés kategóriájába tartozik egyelőre".

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >