Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Olvassunk Jókait? - fiatalokkal beszélgettek olvasásról, irodalomról a Vörösmarty Társaság tagjai
Olvassunk Jókait? - fiatalokkal beszélgettek olvasásról, irodalomról a Vörösmarty Társaság tagjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2023. március 11.
Diákok vallottak az irodalomhoz fűződő viszonyukról a Vörösmarty Társaság pénteki eseményén. Az első alkalommal megrendezett Középiskolások Irodalmi Konferenciájának célja az volt, hogy az az irodalmat művelők megismerkedhessenek az irodalmat kedvelő fiatalokkal, megismerjék gondolataikat, ezáltal közelebb hozhassák hozzájuk az irodalmat.

 Maivá tehetünk klasszikus műveket? Elveszi a kedvet az olvasástól Jókai? Szükség van kötelező olvasmányokra vagy bízzuk a diákokra, hogy mit olvasnak? A fentieket és még az irodalom számos kérdését érintették a diákok a Vörösmarty Társaság mai beszélgetésén. Az első alkalommal megrendezett KIK – Középiskolások Irodalmi Konferenciájának célja, hogy a Társaság tagjai megismerhessék a fiatalok olvasási szokásait, irodalomhoz fűződő viszonyát, gondolatait.

A város számos középiskolájából, közel 30 diák töltötte meg a Vörösmarty Társaság termét, ahol P. Maklári Éva moderálásával beszélgettek az irodalom szerepéről, drámáról, líráról, kortárs és klasszikus szerzőkről. A fiatalokat Bobory Zoltán, a Társaság elnöke köszöntötte, később Pálfalvy András költő, valamint Borbély László és Domonkos László írók kapcsolódtak be a beszélgetésbe. Az első KIK-en szintén jelen volt Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere, Buriánné Tarró Edit, a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója és Bakonyi István író, irodalomtörténész is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >