Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ütős hétvége - fehérvári ökölvívó sikerek
Ütős hétvége - fehérvári ökölvívó sikerek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. március 13.
Mint arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Hírlap szavazásán az elmúlt esztendő legjobb női sportolójának választották a vármegyében Nagy Evelint, a Fehérvár Küzdősport SE ifjúsági országos bajnok ökölvívóját. Ezen felül is igen mozgalmas és eredményes hetet zártak Turós Arnold tanítványai. A részletekről az FKSE szakmai munkájának vezetője osztotta meg velünk.

 

„Hihetetlen hetet zártunk!

Év sportolója díj, Bajnokok, legjobb versenyző különdíj, profi győzelem és amatőr bemutató. Ezeket az eredményeket értük el a magunk mögött hagyott héten.

Március 9-11 között rendezték az országos érintettségű Énekes István Emlékversenyt ahol a Fehérvár Küzdősport SE 4 versenyzővel képviselte városunkat.
57 kg-ban Hippeller Panna, 75 kilóban Németh Zsolt, a 80 kg-osok között Sárosdi Patrik és Tóth Adrián volt érdekelt. Az ifi korcsoport (17-18 év) számára ez az év legfontosabb hazai versenye mert a szakvezetés az itt nyújtott teljesítmények alapján jelöli ki a válogatott keretet.

Technikailag és fizikailag eddig is élen jártak versenyzőink, de ezen a viadalon mentálisan is csúcson voltak. Tóth Adrián teljesítménye stabil, eddig is jó volt és most is annak bizonyult, első számú válogatottként elvárhattuk, hogy bajnok legyen. Az is lett!

 

 

A legnagyobb pozitív meglepetés – talán nem csak számomra – Hippeller Panna teljesítménye és eredménye: a legnépesebb súlycsoportban bizonyult a legjobbnak! Szó szerint berobbant a Magyar box élvonalába. Csak a döntőben bokszolta végig a 3 menetet, első két ellenfelét kiütötte. Teljesítménye láttán sokan odajöttek hozzám,  hogy „úúúúristen ki ez a lány?” Ki? A mi új üdvöskénk, aki a legjobb női versenyző különdíját is haza vihette!

Sárosdi Patrik is legyőzte önmagát, óriási lépést ugrott ezen a versenyen. Első nap nehezen kezdett, de az elődöntőben már felszabadultan bunyózott és legyőzte az Adrián mögött második számú válogatottnak számító srácot. A döntőben aztán említett klubtársa, Tóth Adrián várt rá, aki egy technikailag nagyon szép mérkőzés után tudta csak legyőzni. Ezzel a teljesítménnyel elsőéves ifiként közel került a válogatottsághoz, aminek nagyon örülünk.

Németh Zsolt – szokásához híven – már az első napon összekerült az aktuális bajnokkal, viszont a legjobban Ő szorongatta meg az ellenfelek közül. Adrián, Patrik és Zsolti egyaránt meghívást kapott egy március végi nemzetközi csapattalálkozóra, ami kiváló visszaigazolás számomra, hogy jó úton járunk. 2018-ban indított utánpótlás-nevelő programunknak köszönhetően minden kiemelt országos versenyen indulnak sportolóink, akik az érmek mellé egyre több bajnoki címet is szereznek.

A felkészítő edzők: Turós Arnold, Lénárt Péter, Csöndes Henrik és Major Milán

További nagy öröm, hogy Nagy Evelin elnyerte a Fejér Megyei Hírlap szavazásán az Év női sportolója díjat a vármegyében, amivel sporttörténelmet írt, mert ökölvívó ezen a voksoláson még nem nyert.

Végül, de nem utolsó sorban: szombaton reggel még Budapesten ünnepeltük fentebb említett bajnokainkat, este már Székesfehérváron volt jelenésünk az 5. Vass Küzdősport Gálán, amelyen fiam, Turós Levente egy bemutató meccsel nyitotta meg az összecsapások sorát. Nagy élmény volt számára profi gálán kötelek közé lépni, profi bandázsban, Törteli Balázstól kapott profi kesztyűben.

 

 

Balogh Bálint a 3. profi meccsén kiütéses győzelmet aratott szerb ellenfelével szemben. Tanítványom amatőr magyar bajnokként igen fiatalon kezdte meg profi karrierjét és elég szép pályafutás állhat előtte, ha az eddig látott lenülettel bunyózik tovább.”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >