Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Rangos nemzetközi tenisztornát rendeznek a Kiskúton
Rangos nemzetközi tenisztornát rendeznek a Kiskúton Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. március 14.
A héten ATP Challenger-tornát rendeznek a Kiskút Tenisz Klub létesítményében. A klub fennállása óta először ad otthont ilyen rangos férfi tenisz eseménynek, az 50.000 dollár összdíjazású tornán pedig számos magyar tehetséget is láthatnak a nézők. Az elődöntőket és a döntőt a hétvégén rendezik, a nézőket pedig egész héten ingyenes belépéssel várják. A részletekről hétfőn délután sajtótájékoztató keretében számoltak be a torna szervezői.

 

A hazai teniszrajongók tekintete nem csak a jelenleg is zajló Indian Wells-i tenisztornára, hanem a Kiskút Tenisz Klubra is szegeződik ezen a héten. A székesfehérvári teniszklub első ízben rendez ugyanis 50.000 dollár összdíjazású férfi ATP Challenger-tornát. Az egyhetes tornán az ATP ranglista 150-250. helyezettjei is képviseltetik magukat, így például a 23 éves magyar tehetség, Piros Zsombor is salakra lép. Pirosnak jó emlékei vannak a salakról, hiszen 2017-ben ilyen borításon nyerte meg a Roland Garros junior kategóriáját. A fiatal teniszező most újabb sikert szeretne elkönyvelni, miután tavaly októberben a finnországi Tampere városában már nyert egy 45.000 dollár összdíjazású challengert. Piros ma délután játszotta első mérkőzését a belga Kimmer Coppejans ellen, akit 7-6, 1-6, 3-6 arányban múlt felül.

A torna sajtótájékoztatóján a Kiskút Tenisz Klub elnöke, Viszló Csaba úgy fogalmazott: nagy elégedettséggel tölti el a kupa megrendezése. „Évről évre egyre komolyabb versenyeket biztosítunk a tenisz szerelmeseinek Székesfehérváron. Amennyiben ez a rendezvény sikeres lesz, úgy a jövőben is szeretnénk hasonló rangú tornának otthont adni.” – fogalmazott az elnök, aki hatalmas mérföldkőnek nevezte az eseményt a klub életében.

A Magyar Tenisz Szövetség nem titkolt célja volt, hogy hazai környezetben rendezhessenek egy ilyen rangos tornát, hiszen a mezőnyben több, tehetséges magyar játékos is helyet kapott – mondta a Kiskút Open sajtótájékoztatóján Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója. A szakmai igazgató szerint az elmúlt időszakban sokat fejlődött a challenger-szint, adott időszak alatt többet is, mint a tenisz élmezőnye, így izgalmas, színvonalas mérkőzésekre van kilátás az egyhetes tornán.

Sütő Csilla, aki 2020 óta főtitkára a Magyar Tenisz Szövetségnek elmondta: a székesfehérvári Kiskút Tenisz Klubnál minden adott volt a rangos torna megrendezéséhez mind a helyszín, mind a sportszakmai szempontok szerint. Egy hazai rendezésű nemzetközi torna remek lehetőség a magyar játékosoknak – szögezte le.

A Kiskút Open egész héten zajlik, a küzdelmek minden nap már a délelőtti órákban elindulnak. A mezőnyben Piros Zsomboron túl többek között az ATP 160. helyezett Marozsán Fábián és a 244. Valkusz Máté is helyet kapott. Marozsán és Valkusz március 14-én, kedden lép salakra. Piros Zsombor negyedik kiemeltként az Ocleppo – Michalski mérkőzés győztesével játszik.

Az ingyenesen látogatható torna elődöntőit szombaton, a döntőt pedig vasárnap rendezik.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >