Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Forgalomkorlátozás a Budai úton
Forgalomkorlátozás a Budai úton Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2023. március 19.
A multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok közúti kapcsolatainak kivitelezési munkái miatt március 21-től, keddtől újabb forgalmirend-változásra kell számítani. A Budai út – Nagyszombati utca kereszteződés átalakítása miatt ideiglenesen elterelik a Budapest – Balaton kerékpárúton közlekedőket, valamint a Budai út gépjárműforgalmát július 30-ig.

 


A gépjármű- és a kerékpáros forgalmat is érinti az a korlátozás, amely március 21-től, keddtől lép életbe a multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok közúti kapcsolatainak kivitelezése okán. A Nagyszombati utca – Budai út kereszteződése a meglévő háromról egy négy ágú csomópontra bővül. Az átépítés ideje alatt a Budapest – Balaton kerékpárút Budai út menti szakaszán ideiglenesen elterelik a kerékpáros forgalmat.

A Budapest felől érkező kerékpárosok Kisfalud település utolsó keresztutcájánál az újonnan megépült BUBA kerékpárútról le kell térjenek a kiépített kerékpáros átkelőnél a lakott területen lévő régi kerékpárútra. Székesfehérvárra beérve a Nagyszombati utcára jobbra kanyarodva folytatják útjukat, az első kereszteződésnél balra, a Sárosi utcán hajtanak, majd ismét balra kanyarodva, a Poprádi utcán haladva érnek vissza a Budai útra, ahol az első lámpás csomópontig a járdán haladnak. A lámpánál átkelve térhetnek vissza a BUBA kerékpárútra.

A Székesfehérvár irányából érkező kerékpárosoknak a Bika csárdánál lévő jelzőlámpánál kell áttérni a Budai út másik oldalára, ahonnan balra kanyarodva rátérnek a Poprádi utcára. Innen a táblákat követve az első lehetőségnél jobbra kanyarodva a Sárosi utcán haladhatnak, ahonnan egyből egy újabb jobbkanyarral a Nagyszombati utcára kanyarodnak. Itt a lámpás kereszteződésnél a Budai út Aranybulla felöli oldalán folytathatják útjukat a régi kerékpárúton. Kisfalud településre beérve tábla és átkelő jelzi, hol térhetnek vissza a BUBA kerékpárútra.

A Nagyszombati utca – Budai út csomópont építési munkái miatt a kivitelező a Budai út gépjárműforgalmát is korlátozni fogja a Poprádi utcától a kisfaludi lehajtóig. A kivitelezés során – több ütemben – egyre nagyobb mértékű terelésre kell majd számítani előreláthatóan július végéig, amikorra a teljes csomóponti átépítés és a teljes burkolatfelújítás elkészül. Az első ütemben március 21-től, keddtől 40 km/h sebességkorlátozásra és a városból kifele tartó irányban a jobb oldali szélső sáv szűkítésére kerül sor a Budai úton, a Bika csárda és a Nagyszombati úti csomópont közötti szakaszon. 

Az érintett részen található a Nagyszombati utca/Budai út buszmegálló, amelyet a kivitelezési munkák alatt megszüntetnek, így a 22-es jelzésű autóbusz utolsó székesfehérvári megállója a Stomfai utcai (Bika csárdánál található) megálló lesz július 30-ig.

Arra kérik a gépjárművezetőket, a kerékpárosokat, az ezen útszakaszon közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel, a kihelyezett jelzéseknek megfelelően, körültekintően haladjanak!

 

 
< Előző   Következő >