Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Görbetükör Maczkó Csabától
Görbetükör Maczkó Csabától Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 08.

ImageA képalkotás élménye az, ami ösztönzi Maczkó Csabát. A fényképészt, az operatőrt, akiben tíz évig érett a Terv: egy krómlap segítségével sajátos módon megmutatni a teret. Azt, hogy miképpen görbülnek meg a vonalak. Még Sárospatakon élt, amikor felvetült benne, hogy a direkt módon létrehozott optikai torzítással vajon milyen fényképeket lehet létrehozni? Az elkészült fotókat most a közönség is láthatja a Café Möbiusban.

Maczkó Csabát már elsős gimnazistaként érdekelte a fotózás, így hamarosan kitanulta a fényképész mesterséget, s különböző fotózási technikákat kipróbálva olyan képeket hozott létre, amelyeket aztán kiállításokon is láthatott a közönség.

Alkotásai pályázatokon is nagyon szép eredményeket értek el, ám a fotózás egy időre abbamaradt, mert 1996-ban elvitték katonának. Miután leszerelt, ismét a kamera felé fordulhatott, méghozzá a mozgókép világában merült el. Azóta foglalkozik a videózással: főállásban jelenleg is operatőrként dolgozik.

Több, mint tíz év után – baráti bíztatásra – állítja most ki „görbe tükreit” a Möbiusban. A fotók Székesfehérvár belvárosában készültek egy „kölcsöngéppel”, s olyan jól sikerültek, hogy az alkotó elhatározta: Sárospatakot is hasonlóképpen megörökíti majd...

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >