Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Polgár és politika Európában – nemzetközi konferenciát rendeznek
Polgár és politika Európában – nemzetközi konferenciát rendeznek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. március 24.
Polgár és politika Európában címmel nemzetközi konferenciát rendeznek március 24-25-én a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. Az eseményre a magyar kutatókon kívül számos országból érkeznek előadók.

 

A kétnapos nemzetközi tanácskozás a Károlyi József Alapítvány szervezésében, a kastély Európai Kulturális Találkozó Központjában valósul meg. A konferencia célja összehasonlítani, hogy a különböző európai országokban miként válnak az emberek valódi "polgárokká", miként zajlik a fiatalok politikai nevelése, identitásuk alakítása. Szó lesz többek között a politikai nevelés iskolájáról, a magyar fiatalok és a politika viszonyáról, az ifjúsági politika részvételéről és aktivizmusáról, a fiatalok elkötelezettségéről és a demokrácia helyzetéről Ausztriában és Franciaországban, illetve a fiatalok sodródásáról és tudatosságáról az információs társadalom korában.

A magyar kutatók mellett Szlovákiából, Olaszországból, Svájcból, Ausztriából, Belgiumból és Franciaországból várnak előadókat. A programsorozat a Francia Nagykövetség, az Osztrák Kultúrfórum, az Olasz Kultúrintézet, a Konrad-Adenauer-Stiftung-

Budapest, a Hanns Seidel Stiftung Budapest, a Fondation Robert Schuman, Paris támogatásával valósul meg.

 

A részletes program ITT található.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >