Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkészült a kerékpársáv a Rákóczi út Széna tér - József utca közötti szakaszán
Elkészült a kerékpársáv a Rákóczi út Széna tér - József utca közötti szakaszán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. március 24.
Elkészült az új kerékpársáv a Rákóczi úton, a Széna tér és a József utca közötti szakaszon. Ezzel bővült Székesfehérvár kerékpárút-hálózata – adta hírül Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. A hálózati fejlesztések tovább folytatódnak a Móri út felújítása és a Kiskút útja átépítése kapcsán, a Vasútállomásnál pedig új, fedett biciklitárolókat helyeznek majd ki. A teljes bejegyzés az alábbiakban olvasható.

 

 

„Az arra közlekedők már láthatták, hogy elkészült a Rákóczi út Széna tér és József utca közötti szakaszán a felújítás és a kerékpársáv-építés.

Azért kiemelten fontos ez, mert kulcsszakaszt jelent a kerékpárutak hálózatosodásában Fehérváron. A kerékpárnak ugyanis csak akkor van valós esélye alternatívaként az autó mellett, ha a lehető legtöbb helyet lehet elérni vele külön sávon, úton.

Persze, egy teljes hálózat kiépítése években és százmilliókban, ha nem milliárdokban mérhető folyamat, de dolgozunk rajta, egyszerre egy-két kisebb szakasszal. Az eddig elkészült sávokon túl, szintén uniós támogatásból a Móri út első ütemének felújítása és a Kiskút útjának átépítése is tartalmaz kerékpáros-fejlesztést is.

Leggyakrabban a holland példát szokás felhozni a kerékpáros fejlesztések kapcsán. Az azonban gyakran kimarad a példákból, hogy a hollandok a '60-as, '70-es években kezdték a maguk fejlesztéseit és saját bevallásuk szerint is évtizedekbe telt, mire kialakult az a hálózat, legfőképp pedig az a közlekedési kultúra, mely egyébkén valóban irigylésre méltó.

Dolgozunk tehát tovább, felkészülnek az új, fedett kerékpártárolók a Vasútállomáshoz.”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >