Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Családi programok, hagyományőrző bemutatók szombaton a tóparton
Családi programok, hagyományőrző bemutatók szombaton a tóparton Nyomtatás E-mail
Írta: Harcos Edina   
2023. március 24.
Március 25-én, szombaton pótolja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a viharos szél miatt a nemzeti ünnepen elmaradt családi programokat: a Fürdő sori épületben és környékén kézműves foglalkozások, népi gyerekjátékok, hagyományőrző huszárok és honvéd tüzérek bemutatói várják a közönséget.

 


Szó szerint elfújta a szél a nemzeti ünnepre tervezett közösségi programokat március 15-én, a kedvezőtlen időjárás miatt a szervezők – a biztonsági szempontokat figyelembe véve – kénytelenek voltak lemondani a tervezett eseményeket. A családoknak szánt programokat március 25-én, szombaton pótolják az SZKKK Fürdő sori épületében és annak környékén, ahol délelőtt 10 órától délután négyig várják majd az érdeklődőket.

A Fehérvári Huszárok Egyesületének tagjai bemutatókat tartanak és lovaglásra is lesz lehetősége a bátor kis huszárjelölteknek. A korabeli honvéd tüzérség egyenruháját, fegyvereit is megismerhetik a rendezvényen résztvevők az I. András Király Lovagrend tagjainak segítségével. A szervezők sok játékkal is készülnek a napra: a kosaras körhinta mellett népi játszóház szórakoztatja a gyerekeket, akik nemzeti mintás fajátékokat is találnak majd ezen a napon a tóparti épület környékén. Aki pedig kicsit megpihenne, alkotna, azoknak a kézműves foglalkozásokat ajánljuk, amelyeken például nemzeti mintás karkötőt, huszárcsákót és pártát, de akár lovacskát is készíthetnek.


Részletes program:

10.00–15.00 A Fehérvári Huszárok Egyesületének bemutatója, lovagoltatás
10.00–14.00 Hagyományőrző honvéd tüzérség – az I. András Király Lovagrend bemutatója
10.00–16.00 Kosaras körhinta, népi játszóház
10.00–16.00 Kézműves foglalkozások: karkötő, huszárcsákó és párta, lovacska készítése • Hagyományőrző, nemzeti mintás fajátékok készítése • Pesti Hírlap készítése

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >