Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tavaszi Nagytakarítás 2023
Tavaszi Nagytakarítás 2023 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. március 31.
Idén is a Föld napjáig tart a Tavaszi Nagytakarítás Magyarország erdeiben. A hétvégén már számos szemétszedő túrát szerveztek országszerte, és a következő hetekben is van bőven miből válogatni Fejér vármegyében is. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásának köszönhetően még csatlakozhatnak a kampányhoz a szemétszedő túrák szervezői is annak érdekében, hogy minél több helyszínen valósuljon meg a program.

 


Az idei Tavaszi Nagytakarítás kampány idén is az erdők nemzetközi napján, március 21-én indult, és a Föld napjáig, április 22-ig tart.  A hétvégén már számos szemétszedő túrát szerveztek országszerte, és a következő hetekben is van bőven miből válogatni. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tájékoztatása szerint a kampányhoz szervezőként is lehet csatlakozni még azzal a feltétellel, hogy a szemétszedő túrákat április 23-ig meg kell szervezni az  ITT található felhívás szerint. A pályázók támogatást kapnak a szemétszedő túrákon összeszedett hulladék elszállításához.

Azok, akik túrázóként szeretnének részt venni a Tavaszi Nagytakarítás programban, Fejér vármegyében több helyszínen is kesztyűt húzhatnak a következő időszakban. A kampányhoz kétféleképpen lehet csatlakozni: egyrészt a Vérteserdő által szervezett túrák (6 alkalom) és úgy nevezett INSTANT túrák (12 alkalom) révén. A szervezett túrák esetében túravezetőkkel indul a program, az instant túrákon pedig egyénileg lehet gyűjteni a szemetet. Ez utóbbi esetben lehetőség van a megadott időintervallumban, a megadott helyszínre a szemeteszsákokat elhelyezni, ahonnét a Vérteserdő Zrt. munkatársai elszállítják.

Április 1-jén, szombaton 8 és 12 óra között Csákváron, a Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóságtól túravezetőkkel indul a program. Míg szintén szombaton, Gánt – Petrecseri bázis, valamint Gánt, Kőhányás, a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház környékén 8 és 16 óra között INSTANT túra zajlik. Ezekhez kesztyű és zsák az erdészeti igazgatóságoknál (elérhetőségek: www.verteserdo.hu ), illetve a kőhányási turistaháznál is kérhető!

A tavaszi szünet utolsó napján, április 11-én, kedden Nádasdladányba várják a családokat, hogy az egykori tőzegbányák területét megszabadítsák a hulladéktól és közben megismerkedjenek azzal, milyen madarak élnek a láp- és mocsárrétek különleges világában. A találkozó 9 órakor lesz a Fő út - Inotai út kereszteződésében. A szemétszedéshez szükséges kesztyűt, zsákokat a szervezők biztosítják. Előzetes bejelentkezés Staudinger Istvánnál a  +36 30 663-4629 telefonszámon, vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

A Tavaszi Nagytakarítás programról részletesen a https://tavaszinagytakaritas.hu/ oldalon találnak további információt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >