Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Húsvétváró programok az SZKKK házaiban Nyomtatás E-mail
Írta: fehervariprogram.hu   
2023. március 31.
A téli szünet után áprilisban újra kinyitnak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ városrészekben található házai. Az első programok természetesen az ünnephez kapcsolódnak: húsvétváró rendezvények várják az érdeklődőket április 1-jén, szombaton Feketehegy-Szárazréten, április 4-én, kedden a Vízivárosban, április 6-án, csütörtökön Csalán és Öreghegyen. A programok ingyenesen látogathatók.

 



A Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar április 1-jén, szombaton 14 órakor nyitja meg kapuit a családok előtt. A gyerekek biztosan jól érzik majd magukat a húsvéti játszóparkban, ahol 15 nagy méretű fajátékkal játszhatnak, de kipróbálhatják a tojáságyút is, amivel színes tojásokat lehet kilőni a nyuszi céltáblájára. Lesz nyuszi- és báránysimogató, nyulas horgászat. A bábszínházi előadás 16 órakor kezdődik. A sok nyúl mellett ló is érkezik a programra, lovagolni is lehet majd. Az arcfestés sem marad ki a kínálatból, és kézműves foglalkozásokat, társasjáték-sarkot is ajánlanak a szervezők.

A Vízivárosi Közösségi Klubban újraindul a Csináld magad! sorozat, amelynek keretében április 4-én, kedden 17 órától dekupázs technikával húsvéti tojásokat díszíthetnek az érdeklődők. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ hungarocell tojásokat és más szükséges eszközt biztosít a kézműves délutánhoz. Aki szeretne, hozhat magával kifújt tojást vagy saját szalvétát is a munkához. A programra előzetesen regisztrálni kell a +3620/665-7583-as telefonszámon.

Az Öreghegyi Közösségi Ház az ünnepre hangoló kézműves foglalkozások mellett sok más szórakoztató programot is kínál az érkezőknek április 6-án, csütörtökön 15 órától. A fél hatig tartó eseményen 15 nagy méretű, az ünnephez kapcsolódó fajáték várja a gyerekeket a kertben, ahol lesz tojáságyú is, amellyel célba lőhetnek a nyúl céltáblájába. Mindig siker a kisállat-simogató – húsvét közeledtén nyuszikkal találkozhatnak majd a kis vendégek az eseményen. Jó szórakozás lesz a mobil szabadulószoba is, amelyben húszpercenként próbálhatja ki magát egy-egy csoport.

A Csalai Közösségi Térben is április 6-án, csütörtökön lesz a húsvétra hangoló program. Délután öt órára várják az érdeklődőket, akik klasszikus húsvéti figurákat készíthetnek a kézműves foglalkozáson filc anyagból: a felnőttek nyuszi formát, a gyerekek pedig csibét készíthetnek, utóbbiból akár egy egész családot hazavihetnek a legügyesebbek, hiszen fejenként ötöt alkothatnak a kis figurákból.


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >