Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alkotótábort vezetett Bajóton Simon M. Veronika Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 23.

ImageMintegy húsz alkotó részvételével rendezték meg Bajóton azt az alkotótábort, amelyen székesfehérvári művészek is részt vettek. A közös festés immár öt éves múltra tekint vissza a Munkácsy-díjas festőművésznő, Simon M. Veronika és a Milleniumi Ház vezetőjének, Malagurszky Évának szervezésében. Idén a táborlakók több, mint a fele tíz év körüli „tanonc” volt, akiknek Gy. Simon Margit, mint korrepetitor is segített a munkában.

 

Enyedi Bélától megtudtuk, hogy a tábor során közel 100 alkotást hoztak létre a művészek. Simon M. Veronika pedig nem pihent sokáig, hiszen Putnokra sietett, ahol a Gömöri Múzeum által szervezett Múzeumok Éjszakájának egyik díszvendége volt.

Image
.

Itt először megnyitották az egyik festménykiállítását, majd Enyedi Béla Beőthy-díjas daltulajdonos 10 magyar művészkör vezetőjének, általa megzenésített verseiből énekelt el egyet-egyet, nagy sikerrel. Este 20 órától „Örömfestés” kezdődött a Holló László Galériában, hiszen mintegy 20 gömöri festőművész gyűlt össze, hogy Simon M. Veronikának az Amerikai Grafikai kurzusról és a Salzburgi Leonardo Akadémián tanultakról szóló előadása után éjszakába nyúlóan festhessenek.

 

Image
.

A helybeli művészek nagyon élvezték az előadást, amely a XXI. század technikáiról és anyagairól szólt, illetve a közös, magyarázatokkal tarkított festést. Elmondták, hogy ilyen kötetlen, őszinte légkörben még nem dolgoztak, és, hogy más művésztáborokban mindenki szinte eldugja technikáit, anyagait. Itt viszont minden „ablak, ajtó” kitárult előttük.

 

Image
Fotók: Enyedi Béla

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3467&Itemid=33

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=392&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >