Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egyhangúan elfogadták a képviselők a költségvetés módosítását Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 25.

ImageNév szerinti szavazást kért dr. Cser-Palkovics András a „Javaslat Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2009. évi költségvetéséről szóló 7/2008. (III.5.) önkormányzati rendelet módosítására” című napirendi pont kapcsán, hogy egyértelmű legyen, ki és hogyan támogatja a módosítást. A szavazás során minden képviselő igennel felelt.

 

Székesfehérvár 2009. évi költségvetésének rendelet-módosításánál Warvasovszky Tihamér elmondta, hogy a főösszeg 163 millió forinttal növekedett, tehát 36,7 milliárd forintos lett. Orosz István, a Városi Szolgáltatások Bizottságának elnöke 1.8 millió forint többletforrást javasolt a városi hírportál fenntartására, 188 ezer forintot egy új egészségügyi és életmód internetes alportál kialakítására, továbbá a Fehérvár Televízió 40 milliós tőkepótlására.

 

Image
.

Ehhez Németh László, a Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke hozzátette: ő is támogatja ezt, hiszen nagyon fontos lenne egy megfelelő Médiaközpont létrehozása. Most ugyanis egyáltalán nem megfelelő a Fehérvár Televízió Stúdiója technika felszereltségét (és küllemét) tekintve sem. Olyan elmaradott, hogy mindenképpen fejlesztésre szorul.

 

Image
.

A Médiacentrum kapcsán dr. Cser-Palkovics András emlékeztette a Közgyűlést arra, hogy semmivel sem költenének több pénzt, mint amennyit az előző években kifizetett a Város a külső piaci szereplőknek médiára, médiafelületekre. Sőt, korábban sokkal többet költött Székesfehérvár ezen „ügyekre”. Most viszont a Város vagyonát gyarapítanánk azzal, hogy a Város társaságába folyatjuk vissza az ilyen fajta kiadásokat.

Image
.

A költségvetéshez hozzászólt Juhász László, aki javasolta a FEZEN 5 milliós támogatását javasolta. Égi Tamás, a Pénzügyi Bizottság elnöke elmondta, hogy a márciusban elfogadott költségvetés minden területen racionalizálást hajtottak végre: egy új irányt és feladatsort határoztak meg, s minden a megtakarításokra vonatkozott.

Image
.

S mi történt azóta? A Városgondnokság Kft-vé alakult át, újraíródnak a szerződések, és lázas munka kezdődött el, hogy hogyan lehetne spórolni és gazdaságosabban működni. A kulturális intézményeket összevonták, tárgyalnak a Színházzal is, csökkentették a Polgármesteri Hivatal kiadásait. Az eredmények tehát egyértelműek. A Polgármesteri Hivatal például 250 millió forintot tud spórolni idén.

Végül a képviselők 33 igen szavazattal elfogadták az előterjesztést módosításokkal együtt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >