Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Így nem lehet egy várost vezetni!
Így nem lehet egy várost vezetni! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 25.

Image„Aki figyelemmel követte a Közgyűlés mai ülését, jól láthatta, hogy ugyanaz a probléma merült fel, ami már hosszú-hosszú idő óta jellemző Székesfehérváron. Az, hogy a pulpituson ülő emberek (a polgármester és az alpolgármesterek) nem beszélnek egymással. A mai ülésen óriási viták alakultak ki, s egyértelműen nem derült ki, hogy milyen feladatokat ad a polgármester az alpolgármestereknek, s azok végrehajtják-e azokat vagy sem. Így pedig nem lehet egy várost vezetni.”

 

- jelentette ki dr. Cser-Palkovics András mai sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: „Főleg nem egy olyan nehéz időszakban, mint amilyen a mai is.” Erről szólt a költségvetési vita, miközben magát a költségvetést 33 fő, azaz a teljes közgyűlés, az összes frakció támogatta.

És mégis egy másfél órás vita bontakozott ki azon, hogy a költségvetés eredeti verzióját az arra hivatott alpolgármesterek végrehajtották-e, elvégezték-e azt a munkát, amiért egyáltalán alpolgármesterként fizetve lettek. Ha értelmezni próbáljuk a mai vitákat, akkor az a választ kapjuk, hogy a városvezetés nem végezte el azokat a feladatokat, amiért egyébként egy városnak városvezetésre szüksége van, s amiért fizetik őket.

 

Image
.

Az ülésen történtek ezen túl olyan döntések is, amelyeket mindenképpen a jövőbe mutatnak és fontosak tart a Polgári Frakció vezetője: mindenki tudja, hogy a 13. havi nyugdíj elvétele a kormány által (az MSZP és az SZDSZ által megszavazott javaslat) milyen helyzetbe hozza a nyugdíjasokat.

Ezt sajnos egyetlen önkormányzat nem tudja pótolni, nem tud mindenkinek 13. havi nyugdíjat adni, de amit a Székesfehérvári Önkormányzat költségvetési kerete elbír, arról ma döntöttek a képviselők. Azaz: a szociálisan rászoruló nyugdíjasok szeptembertől december végéig havonta támogatásban részesülhetnek. A nyugdíjasok az erről szóló értesítést a megfelelő hatóságoktól hamarosan meg fogják kapni, és az értesítésnek megfelelően az igényüket be kell jelenteniük.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Dr. Cser-Palkovics András biztos benne, hogy ez egy olyan előremutató lépés, ami példaértékű az egész országban, s örömteli azért is, mert ezt valamennyi frakció támogatta.

Arra a kérdésre pedig, hogy milyen megoldás lenne a város vezetőségével kapcsolatban felmerült problémákra, dr. Cser-Palkovics András azt felelte, hogy a városvezetésnek át kéne alakulnia, s meg kéne vizsgálni a közgyűlési számarányokat. Az EP választás óta tudjuk, hogy a szavazók többsége a Fideszt támogatja, miközben a Fidesz nem kap lehetőséget arra, hogy Székesfehérvárt irányítsa.

Ezen pedig alaposan el kell gondolkozni - és nem az ellenzéknek, hanem a kormánypártnak…

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3542&Itemid=1

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3539&Itemid=1

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3536&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >