Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A bajnoki ezüstérmes MÁV Előre SC-Foxconn csapatát fogadták a Városházán
A bajnoki ezüstérmes MÁV Előre SC-Foxconn csapatát fogadták a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. május 13.
Az első Extraligás szezonjában döntőig jutó MÁV Előre SC-Foxconn csapata tett látogatást a Városháza Dísztermében péntek délután. Az együttes játékosait, szakmai stábját és vezetőségét Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte.

 

Története legnagyobb sikerét elérve, a férfi röplabda Extraliga döntőjéig menetelt a MÁV Előre SC-Foxconn együttese. Dávid Zoltán vezetőedző irányításával a csapat a szezon második felére érkezett meg igazán, amikor is győzelmet győzelemre halmozva, előbb a felsőházi rájátszást érték el, majd a negyeddöntőben a Kecskemétet sima 3-0-val söpörték ki, az elődöntőben pedig a Kazincbarcikát búcsúztatták magabiztosan. A döntőben a FINO Kaposvár jelentette az utolsó állomást, akik ellen végül 3-1-es összesítésben vesztett a fehérvári csapat. A párharc szoros meccseket hozott, 2-0-ás kaposvári vezetés után a VOK-ban több mint 700 ember előtt szépített az Előre, a rutinos döntős FINO azonban nem engedte ki a hazai pálya előnyét és múlt szombaton lezárta a csatát.

A csapat tavaly júniusban járt utoljára a Városházán, akkor még döntős szereplésről nem esett szó, azonban a siker receptje említésre került: fiatal, magyar játékosok és rutinos külföldi igazolások csapategysége, valamint a megalkuvás nélküli, kemény edzésmunka. Utóbbi többszörösen aláhúzandó, hiszen jónéhány játékos tagja a nemzeti csapatoknak, így számukra a tavalyi szezon után csak pár hét szünet jutott. Bibók Balázs, Ambrus Bence, Sebestyén Marcell, valamint a jelenleg sérüléssel bajlódó Pesti Marcell játékára az idei évben is számítanak az Európa-ligában szereplő felnőtt válogatottban.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester a város nevében gratulált az újdonsült ezüstérmeseknek. A városvezető elmondta, a MÁV Előre SC-Foxconn nem csak a klub, de a város vonatkozásában is történelmet írt. „Nagy értéke a csapatnak, hogy minden megvan benne, amitől szerethető. Ez pedig legalább annyira fontos, mint az eredmény, hiszen a szurkolók így érzelmileg is kapcsolódhatnak a csapathoz.” – fogalmazott a polgármester, aki örömét fejezte ki, hogy a MÁV Előre SC újra ott van az országos sport élvonalában. Dr. Cser-Palkovics András gratulált a MÁV Előre SC női röplabdásainak, akik szintén első Extraligás szezonjukban mérettették meg magukat, és kiharcolták a bennmaradást.

Dr. Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke megköszönte a város egész éves támogatását, hiszen – ahogy fogalmazott – Székesfehérvár akkor is a csapat mellett állt, amikor nem jöttek az eredmények. Az elnök kiemelte, hogy a városban valóságos röplabdaláz uralkodott a döntős szereplés idején. A hazai mérkőzésekre minden jegy elkelt, így ez lett a magyar röplabda történetének legnézettebb döntője. Sikerült a múlthoz méltó szintre emelni az egyesületet – értékelte az évet az elnök, aki a csapat nevében egyedi, a csapat által aláírt mezeket adott át dr. Cser-Palkovics Andrásnak és Mészáros Attilának.

A MÁV Előre SC-Foxconn válogatott játékosaira tehát nagy feladat vár, a többiek pedig megérdemelt pihenésüket töltik, hogy aztán hamarosan elkezdhessék a felkészülést az előreláthatólag szeptemberben rajtoló új szezonra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >