Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Török emlékek nyomában Váczi Márkkal Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. május 26.
Szombaton izgalmas történelmi sétán vehetnek részt a város múltja iránt érdeklődők. A Tourinform Iroda szervezésében Váczi Márk történész a közel 150 éves török uralom nyomait és hatásait mutatja be a Belvárosban.

 

Székesfehérvár 145 évig állt török uralom alatt, 1544 és 1689 között. Szulejmán szultán seregei, miután elfoglalták a várost, a saját képükre formálták azt. Ennek a kornak még ma is látható nyomai vannak Fehérvár Belvárosában, melyről Váczi Márk történész részletesen beszél majd május 27-én, szombaton 10.00 órától. A Tourinform Iroda történelmi sétáján kiderül, kik védték a várost a török ostrom idején, valamint hogyan emlékezett az utókor ezekre a vészterhes időkre.

A sétán való részvétel díj 1500 forint, azonban Nyiss Fehérvárra kedvezménykártyával ingyenesen látogatható. A programra előzetes regisztráció szükséges, melyet személyesen a Tourinform Irodában, vagy telefonon a 06-22-537-261-es számon, e-mailben az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen, illetve ide kattintva tehetnek meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >