Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fehérvári szinkronkorcsolyás lányok tanulhattak Pascal Denis-től
Fehérvári szinkronkorcsolyás lányok tanulhattak Pascal Denis-től Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2023. május 27.
A Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztályának négy versenyzője, Meiszter Dorka, Helt Orsolya, Meiszter Lili és Herke Júlia is lehetőséget kapott arra, hogy Pascal Denis-től tanulhasson.

 

A napokban hazánkban vendégeskedett Pascal Denis, aki Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) „visiting coach” programjának keretein belül látogatott Magyarországra. Az egykori kanadai műkorcsolyázó jelenleg a Les Suprêmes Seniors csapat edzője, mely tagjai 2022-ben Kanada képviseletében megszerezték első világbajnoki aranyérmüket szinkronkorcsolyában.

Image
.

A „visiting coach” program vendég edző látogatásával nyújt segítséget a csapatoknak.  A magasan képzett edző korcsolyázási alapismeretek oktatásával, versenyekre való felkészülésben segít.

A Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztálya négy versenyzőt delegálhatott a programra, akik két edző kíséretében vettek részt a továbbképzésen.

Image
A képen balról jobbra: Meiszter Dorka, Helt Orsolya, Pascal Denis, Meiszter Lili és Herke Júlia

„A három nap alatt a lányok jeges edzéseken, erőnléti edzéseken és elméleti oktatáson is részt vettek.” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek a Meiszter lányok édesanyja - "Beszélgethettek nemzeti szinkronkorcsolya csapatunk, a Team Passion tagjaival. A lányok nagyon hálásak a lehetőségért a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek és edzőiknek. Nagyon sokat tanultak Pascaltól és remélik, hogy a következő szezonban hasznosítani tudják az elméleti és gyakorlati tanácsokat.”

Image
.

Meiszter Judit elmondta, hogy azért is volt jó lehetőség ez a három nap gyermekei számára, mert sajnos Székesfehérváron már áprilisban búcsúzniuk kellett a jégtől. A versenycsapatok Budapestre járnak fel májusban hétvégenként jeges edzésre. Hazai jégre csak augusztusban állhatnak újra, s ez nagy hátrányt jelent az egész nyáron jégen lévő csapatokhoz képest.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >