Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Múzeumtörténeti előadás, irodalmi est és könyvbemutató – változatos programok kedden délután Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. május 30.
Változatos és izgalmas kulturális programok várják a fehérváriakat a hosszú hétvége után. Ma délután folytatódik a Bütykölde az Aranybullában, múzeumtörténeti előadást tartanak a Szent István Király Múzeum Rendházépületében, valamint bemutatják az elmúlt év legjobb verseiből készült, Az év versei antológiakötetet és újabb alkalommal jelentkezik a Vörösmarty Társaság Íróasztal című sorozata. A keddi programok sorát a Prospero Színkör A dög című előadása zárja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében.

 

 

Május 30-án, kedden 16.30 órai kezdettel tartják a Bütykölde című kreatív programsorozat újabb összejövetelét. Ezúttal nyári ajtódíszek készülnek Tóth Eszter irányításával a Köfém lakótelep 1-es száma alatt található Aranybulla Könyvtárban.

Kutyatáron innen és túl címmel tart intézménytörténeti előadást dr. Demeter Zsófia ma 17.00 órától a múzeum Rendházépületének Díszudvarában. A Szent István Király Múzeum 2023-ban ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, melynek alkalmából előadásokon keresztül mutatják be az intézmény történetét, egyes gyűjteményeit, azok kiemelkedő darabjait. A részvétel díjtalan.

18.00 órától folytatódik a Vörösmarty Társaság új sorozata, az Íróasztal. Az irodalmi esten ezúttal Fűrész István és Cseke J. Szabolcs lesznek P. Maklári Éva vendégei a Kossuth utca 14-ben. A belépés ingyenes.

Immár huszonkettedik éve jelenik meg a Magyar Napló Kiadó népszerű antológiakötete, Az év versei 2023, amely a magyar irodalmi élet színe-javát tárja az olvasók elé. A kötet mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján, az elmúlt év legjobb verseiből nyújt színvonalas, sokoldalú válogatást. A kiadványban, amelyet 18 órakor Zsille Gábor szerkesztő mutat be, az idén 90 költő szerepel. Közülük Iancu Laurával, Fenyvesi Ottóval, Petőcz Andrással és Péntek Imrével az antológia bemutatóján Bakonyi István beszélget a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

A programok sorát kedden 19 órától Kiss Csaba: A dög című darabja zárja a Prospero Színkör tagjainak tolmácsolásában a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A szerző által lányregényként aposztrofált mű „... egy negyvenes férfi életközepi válsága, egy lassan, észrevétlenül kiüresedő házasság, amelyen túl hirtelen fénysugárként ragyog fel újra, ami elmúlt, az igazi élet reménye… egy asszony kitartó, már-már reményvesztett próbálkozásai, hogy legalább megőrizze, ami van, a takaréklángon égő, megszokott életet… egy fiatal lány kétségbeesett életvágya, amellyel se magát, se mást nem kímélve rohan az ismeretlenbe… mind próbálkozunk. Mi mindent meg nem tennénk azért, hogy nekünk jó legyen?” – írják a darab ajánlójában. Belépő: 1500 Ft, jegyek előadás előtt a helyszínen vagy online, a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon válthatóak.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a programokon!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >