Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megcsonkítják a gyest és a gyedet Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. június 30.

ImageA Fidesz frakcióvezetője azt mondta, hogy a kormány nem biztosít megfelelő számú bölcsődei és óvodai férőhelyet, és munkahelyet sem teremt. Mint hangsúlyozta, ez a munkanélküliség növekedését eredményezi. Bajnai Gordon a rendkívüli nyári ülésszak utolsó napján kormánya eddigi intézkedéseit értékelte. Elmondása szerint "a kormány stabil parlamenti többséggel, kitartóan, ha kell, leszegett fejjel, elszántan végigmegy azon az úton, amelyen az elmúlt 75 napon haladt", és amely kivezet a válságból.

 

Szerinte a kormány hivatalba lépését követően azonnal válságkezelésbe kezdett a munkahelyek, családok védelme érdekében, lépéseket tett az egyensúly helyreállításáért, hosszú távú növekedésének megalapozásért, illetve a külső és belső bizalom illetve Magyarország önbizalmának megerősítésérért.

Szavai szerint az elmúlt 75 nap jelentős része ezeknek a feladatoknak a megoldásáról szólt, amelyekben gyorsan és sokat léptek. Bajnai arról is beszélt, hogy a hétfői parlamenti szavazások hosszú távra meghatározhatják az ország sorsát.

Navracsics Tibor reagálásban a kormányfő őszinteségét hiányolta.

"Az utolsó ülésnapon megengedhetné magának azt a luxust, hogy nevén nevezze a gyereket. Önök ma - az önök szavazataival - meg fogják csonkítani a gyest és a gyedet" - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint a kormány azzal, hogy nem biztosít megfelelő számú bölcsődei és óvodai férőhelyet, de munkahelyet sem teremt, a munkanélküliség növekedését segíti elő. A 13. havi nyugdíj megszüntetéséről azt mondta, hogy a járandóságot korábban a kormány adta, és most ő is veszi el.

"Mondhatnánk, hogy úgy bánnak a nyugdíjasokkal, ahogyan a kényük-kedvük parancsolja" - tette hozzá. Navracsics Tibor "szánalmas számolósdi játéknak" nevezte, ahogy Bajnai kormányának hivatalban eltöltött napjait ünnepeli. A politikus hiányolta, hogy Bajnai csak arról beszélt, "hogy 75 napja kezeli a válságot", korábbi kormányzati tisztségeiről és tevékenységéről, valamint az azokból eredő felelősségéről viszont elfeledkezett.

Navracsics Tibor azt tanácsolta a miniszterelnöknek, hogy ne csak a válsággal, hanem a választópolgárokkal is nézzen szembe, akiknek kétharmada új választásokat akar. Navracsics szerint egy új választással Bajnaiék Magyarországnak időt, a választópolgároknak pénzt spórolhattak volna meg, "hiszen egy új választással, egy hiteles kormánnyal Magyarország már elindulhatott volna kifelé a válságból."

"Úgy is fogalmazhatunk, hogy a választópolgároknak elegük van önökből. Elegük van abból a kudarcos kormányzati politikából, amely az elmúlt hét évben Magyarországot a térség éllovasából a térség sereghajtójává tette" - mondta. Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy a kormány az elmúlt hetvenöt napban sem tett semmit a válság leküzdéséért. int mondta, a statisztikai adatok szerint naponta körülbelül ezer munkahely szűnik meg, rohamosan szegényedik a lakosság, és gyengül a vásárló ereje. Magyarország az egyetlen olyan ország, amelyik az OECD szerint jövőre is recesszióval néz szembe - hangsúlyozta.

"Lehet gyógyítani a beteget, és lehet csonkolni. Ön szemmel láthatóan a csonkolásban látja a gyógyítás egyetlen értelmét" - utalt Navracsics Tibor a kormányfő egy régebbi nyilatkozatára, amiben Bajnai csonkoló szanitéchez hasonlította magát.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >