Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hagyaték Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. május 30.
Danka Attila grafikái és a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület kézműves és korhű tárgyai idézik meg a honfoglaló magyarság, valamint a lovas nomád népek életét és a korát a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár új kiállításán. A Hagyaték című tárlatot június 1-jén, csütörtökön 17 órakor nyitja meg Kanizsay Zsolt.

 


„Nem felejthetjük el kik vagyunk, honnan jöttünk.” – vallják a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület tagjai és Danka Attila grafikus, akik közös kiállításukkal, a június első napján nyíló Hagyatékkal erősítik meg e gondolatot. A tárlaton a kézműves és korhű tárgyak, valamint a falakon látható grafikák idézik a honfoglaló magyarság és a lovas nomád népek hagyatékát.

A Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület tagjai 2006 óta foglalkoznak íjászattal. A fehérváriak is sokszor találkozhatnak velük és ismerhetik meg általuk őseink életmódját. Az egyesület tagjai saját kezűleg készítik felszerelésük jelentős részét. A most nyíló tárlaton ruházatokból, bőrtárgyakból, fegyverekből láthatnak ízelítőt a látogatók.

Danka Attila grafikust, a Teleki Blanka Gimnázium Sziget utcai Általános Iskolájának pedagógusát gyerekkora óta izgatja honfoglaló őseink öröksége. Mintegy húsz éve ő maga is aktívan foglalkozott íjászattal. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár ÉVKERÉK Hagyományőrző Vetélkedő kapcsán az elmúlt években baráti kapcsolat alakult ki közte és a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület tagjai között, és örömmel készült a közös kiállításra, ahová olyan képek kerültek be, amelyek leginkább felkelthetik az érdeklődést a honfoglalás korának és a sztyeppei lovasnomád életmódnak a sokszínűsége iránt.

Június 1-jén, csütörtökön 17 órakor Kanizsay Zsolt nyitja meg a tárlatot, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >