Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Borlovag-avatás és zászlósbor-szentelés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 30.

ImageA székesfehérvári Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend szervezésében Országos Bor- marketing – Bor- kultúra Konferencia és Szakmai Napra került sor Székesfehérváron. A három napos VII. Királyi Bor-Lakoma Borászati, Gasztronómiai és Kulturális Fesztivál keretén belül megrendezett program egyik fő helyszínéül a Hiemer Ház szolgált, amelyet a Kulturális és Turisztikai Bizottság támogatásával kapott meg a Borrend a konferencia idejére.

 

Bognár Zoltán, a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend nagymestere elmondta honlapunknak, hogy a bor az egyetemes kultúra meghatározó és elválaszthatatlan része, az emberiség története során évezredek óta a kommunikáció, a kölcsönös bizalom egyik leghatékonyabb eszköze, mely napjainkban egyre fontosabb hangsúlyt és erőteljesebb figyelmet kap az élet szinte valamennyi fontos területén.

Az előadások tematikája valamint témái a konferencia címében rejlő többszólamúság, változatosság jegyében lettek kiválasztva és összeállítva. Fontos az átjárhatóság az egyes szakterületek között - bor és kultúra, bor és kommunikáció, bor és turizmus valamint bormarketing összefüggésében - a bennük rejlő kapcsolat hangsúlyozásával.

Számos országosan és megyeszerte jegyzett, neves szőlész borász személyiség, köz- ismert szőlő és borosgazda valamint pincészet jelezte részvételi szándékát a szakmai esemény alakalmából. A programon bemutatásra került a Noé-Hegyi Szt. István Borlovagrend 2009. évi Zászlósborának megválasztott, 2008. évjáratú, Nadapi Zengő is a Hegedűs Családi Borászattól, valamint a Velezvin Borászati Kft. Zászlós kísérőbora is.

A Noé - Hegyi Szt. Borlovagrend állandó éves eseményeinek, jeles rendezvényeinek sorából kiemelkedik a történelmi belvárosban - a Borlovagrend legnagyobb szabadtéri közönség rendezvénye - a tájegység Borút egyesületeinek részvételével a Városház téren megrendezett VII. Királyi Bor – lakoma Borászati, Gasztronómiai és Kulturális Fesztivál. Ennek közönségprogramja egyben a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége esemény naptárának hivatalos Borrendi Találkozója is.

A Városház téren kialakított Borutca kiemelt lehetőséget teremt Fejér Megye Borút Egyesületeinek, pincészeteinek, borászatainak ahhoz , hogy bemutassák a térség borkínálatát és értékesítsék termékeiket. A Velencei,- és Etyeki Borút Egyesülethez kötődő pincészetek és vendég borászatok ilyenkor a térségi borok legjobbjaiból vonultatják fel borválogatásukat.

A Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend ezért kiemelten ajánlja ezt az évenként megrendezésre kerülő, különleges atmoszférájú rendezvényt a bort kedvelő és értékelő, a bor kultuszát ápoló, fejlesztő borbarátok számára.

A nyitónap leglátványosabb közönségrendezvénye idén is a Borrendek zenés felvonulása volt. A borrendek a Magyar Király Szálló - Fő utca - Városház tér útvonalon, - közel 20 borrendi delegáció részvételével mutatkoztak be a közönségnek. A menet a felvonulás végén a színpadon köszöntötte a nagyérdeműt – és egymást -, majd sor került a Zászlósbor szentelésére és a borlovag-avatási ceremóniára.

Az esemény során a nagyközönség megtekinthette a felvonulás alkalmából hazánk történelmi és hagyományos borvidékeiről érkező borrendi delegációk sokszínűségét reprezentáló különleges és egyedi borlovagrendi öltözeteket és selyemzászlókat, valamint az egyedülálló színpadi programot.

Bognár Zoltán azt is elmondta, hogy a jövőben a Koronázóváros kulturális életének megkerülhetetlen részévé, a fesztiválok fontos résztvevőivé és szereplőjévé kíván válni a Noé-Hegyi Szt. István Borlovagrend.

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3545&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=117&Itemid=31

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=32

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >