Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Másfél éves gyermekével futott fel a Kékestetőre Szatzker Csaba
Másfél éves gyermekével futott fel a Kékestetőre Szatzker Csaba Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2023. május 31.
Másfél éves gyermekével (és feleségével) futott fel a Kékestetőre Szatzker Csaba. A kincsesbányai sportoló sokszor részt vett már a Mátrafüred-Kékestető Csúcsfutáson, mely 11,6 km-es. Ez ugyan nem tűnik veszélyesnek, ám a 660 méter emelkedés azért óvatosságra int.

 

„Idén a feleségem és én is szerettem volna futni, ezért született az a megoldás, hogy Viki "csak" fut, én pedig feltolom a csúcsra másféléves gyermekünket. „ – mesélte a Fehérvári Híreknek Csaba – „A korábbi években azt tapasztaltam, hogy nem igazán futnak babakocsival ezen a versenyen, így számítottam rá, hogy sokan meg fognak lepődni rajta. Ahogyan gondoltam előre: egyedüli indulóként árválkodtam a tömegben a rajtnál Duncikámmal, aki ekkor aludt még. 8 km-ig nagyon szépen, gond nélkül haladtam, majd gyermekem felébredt, s igazán vidáman szemlélte a körülöttünk futókat, az ismeretlen, csodálatos tájat.”

Image
.

Mátraházánál a 10% feletti emelkedők már nagyon komoly kihívást jelentettek. Babakocsival futva új, eddig soha nem tapasztalt érzések kezdtek eluralkodni Csabán. Zsibbadt a válla, a nyaka, a füle, majd minden porckája. Folyamatosan figyelte Duncikát, aki kimondottan élvezte a futást. Mivel a cél előtti kb 300 méter egy sípályán visz fel, megkérte Vikit, hogy ha beért a célba, azonnal forduljon vissza, segítsen az utolsó emelkedő leküzdésén. Szerencsére így is történt. Végül alaposan elfáradva, de élményekkel maximálisan feltöltve értek be a célba.

Image
.

Csaba elmesélte, hogy futás közben nagyon sok biztatást, megjegyzést kapott futótársaitól. Az egyik legaranyosabb a következő volt:

„Bocsánat… maga izé… te megkérhetlek, hogy ne fuss el mellettem, mert az asszonynak ezt nem magyarázom meg?!”

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >