Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vándor Viadalban a tóvárosi Foltos szalamandrák
Vándor Viadalban a tóvárosi Foltos szalamandrák Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. június 03.
A Tóvárosi Általános Iskola csapata képviseli Székesfehérvárt a Vándor Viadal országos kalandversenyen. A harmadik alkalommal meghirdetett, többfordulós megmérettetésen idén 130 csapat indult. A döntőbe 20 csapat, köztük a négy fehérvári diák alkotta Foltos szalamandrák jutottak, akik a június 19-től kezdődő hétnapos, kihívásokkal teli nyári táborban állnak rajthoz az egymillió forintos fődíjért. A verseny közösségi oldalán látható bemutatkozó filmjük kedvelésével valamennyien hozzájárulhatunk a csapat sikeres szerepléséhez.

 

 

A Vándor Viadal egy országos kalandverseny, ahol 7., 8. és a 9. osztályos tanulókból álló csapatok mérhetik össze tudásukat különböző ügyességi és logikai feladatokon keresztül. A jelentkező 130 csapat egy online selejtezőn vett részt tavasszal. Az innen a döntőbe jutott legjobb 20 csapat – köztük a Székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola négy diákja – készül élete egyik legnagyobb kalandjára: egy hétnapos, kihívásokkal teli nyári táborra, ahol csak rájuk vár a mindent eldöntő döntő.

A június 19-én induló tábor során a csapatok különböző feladatokban mérik össze tudásukat, melyek a rangsorolás mellett a csapattagok jellemét, személyiségét is formálják, és izgalmas programokat, élményeket kínálnak a résztvevőknek. A verseny nem csak aktív mozgásra épül, hanem teret enged az olyan feladatoknak is, amelyek a természetre való rácsodálkozást helyezik előtérbe, valamint próbára tesznek és edzenek olyan kompetenciákat, mint például a tanulás, a kommunikáció, a gondolkodás, a személyes és társas, az innovációs, valamint a kreatív alkotás.

A döntőbe jutott 20 csapat első feladata egy bemutatkozó videó elkészítése volt. A Foltos szalamandrák, azaz Bianka, Niki, Dávid és Zoárd kisfilmjükben iskolájukat és városunkat járják körbe. A verseny közösségi oldalán látható bemutatkozó alkotás kedvelésével valamennyien hozzájárulhatunk a csapat sikeres szerepléséhez. A táborban teljesített feladatok alapján a Vándor Viadal legjobb csapata idén 1.000.000 Ft-os főnyereménnyel térhet haza, amelyből 500.000 Ft-ért a csapat tagjai, 500.000 Ft-ért pedig az iskola vásárolhat sportszereket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >