Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Eb-selejtező: Montenegróban ikszeltek Szoboszlaiék Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. június 19.
Mivel az első két találkozójukat egyaránt megnyerő szerbek ebben a körben szabadnaposak, ott volt a lehetőség a magyar labdarúgó-válogatott előtt, hogy egy esetleges montenegrói győzelemmel átvegye a vezetést Eb-selejtezős csoportjában. Ez nem jött össze, ám a 0-0-ás döntetlen sem rossz eredmény, hiszen így marad lépéselőnyben a magyar csapat a 2. helyért folytatott küzdelemben mostani vendéglátójával szemben.

 

Az elejétől sokat ütköztek, kellemetlen stílusban küzdöttek a hazaiak, míg a mieink nem igazán tudtak felpörögni, sőt, Nagy Ádámnak sikerült majdnem öngólt fejelni a saját 16-osáról egy jobbról érkező beívelést követően. Valószínűleg szögletre akarta stukkolni a labdát, azonban telibe találta a felső lécet, majdnem gyors vezetéshez juttatva a házigazdákat…

A folytatásban Szavicsevics bombája, majd Jovetics megpattanó szabadrúgása adott védeni valót Dibusznak, mire összejött végre egy veszélyes szituáció a montenegrói kapunál, amit Szalai Attila nem sokkal a bal alsó sarok előtt-mellett elsuhanó fejese jelentett.

Az első félidőben csak a labdabirtoklás volt az, amiben a magyar csapat jobb volt, mint vendéglátója. Ez a második játékrészben annyiban változott, hogy kicsit jobban pörgött, gyorsabbá vált Marco Rossi együttesének játéka, ám ez sem hozott gólt, de még igazán nagy ziccert sem. A 63. percben Szoboszlainak sikerült először eltalálni a kaput, majd a csereként beállt Csoboth előtt adódott helyzet, de csak szöglet lett a vége. Igaz, a mi kapunk előtt is kialakult néhány veszélyes szituáció, eredmény nélkül.

Összességében teljesen reális gól nélküli döntetlen született Podgoricában, ami nem rossz, de nem is jó eredmény. A szerbek két meccs után 6 ponttal vezetik a G-csoportot, Magyarországnak 4, Montenegrónak (3 meccsből) ugyancsak 4, a ma egymás ellen 1-1-et játszó Litvánia és Bulgária 1-1 ponttal áll a tabellán.

Kedden a litvánok elleni hazai találkozóval (Puskás Aréna, 20.45) zárjuk a nyári szünet előtti etapot, míg ugyanekkor Szófiában Bulgária-Szerbia meccset játszanak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >