Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Kényszerhelyzet alakult ki, amiben a felelősséget magamra kellett vállalnom" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. július 03.

ImageAz FC Fehérvár menedzsmentje – a tulajdonos szándékával összhangban –  dr. Mezey Györgyöt kérte fel a csapat vezetőedzői teendőinek ellátására. A klub sportigazgatóját Windischgarstenben, az edzőtáborban faggattuk a döntés hátteréről.

 

- A legutóbbi bajnoki szezon után a tulajdonos, és a klub vezetése úgy döntött, hogy a nemzetközi futball világában elismert, külföldi szakember dirigálja az FC Fehérvárt az új bajnoki szezonban. Nagyon sajnálom, hogy Lothar Matthäusszal végül nem sikerült tető alá hozni a megállapodást, mert rá, illetve a munkájára garanciát tudtam volna vállalni. Ismertem őt abból az időszakból, amikor a válogatottnál dolgozott, megfigyelhettem értekezleteken, meccsek közben, láttam, hogy jók a meglátásai és a nüanszokra is odafigyel. Azután azonban, hogy a német szakember nem szerződött Székesfehérvárra, veszélyessé vált a helyzet. Szorított bennünket az idő, és a profi világban rangot szerzett, minden részletet fontosnak tartó külföldi szakemberekkel öt nap alatt nem lehet tető alá hozni egy megállapodást.

- A szükség pedig törvényt bontott.

- Kényszerhelyzet alakult ki, aminek a felelősségét magamra kellett vállalnom. Azután, hogy a klubvezetés az általam javasolt magyar edzőket nem fogadta el, ez a megoldás vált szükségessé.

- A keret kialakításában sportigazgatóként öné volt a döntő szó, ebben aligha lesz „vitája” a vezetőedzővel.

- Óriási munkám van a keret átalakításában, és még nem is vagyunk készen. Két hiány van még a keretben, ráadásul elképzelhető, hogy távozók is lesznek, ez a munka sem fejeződött még be.

- Változik-e a célkitűzés, vagy továbbra is él az a többlépcsős program, amelyet a tulajdonos és a menedzsment meghatározott? E szerint a Vidinek a következő bajnokságban az 1-3 hely valamelyikén kell végeznie?

- Azt gondolom, hogy a vezetés részéről nem változik a célkitűzés. Az én szempontom, tervem viszont más – elvárom a játékosoktól, hogy minden meccsen tudásuk javát adják.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >